Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Gasperini ve Nagelsmann"a saygı

 Çarşamba akşamı Atalanta - PSG maçını izlemeye başladığımda bu yıl imajını düzeltmek adına çok özverili oynayan Neymar nedeniyle PSG'yi tutacaktım. Ama İtalya ve Almanya liglerini hiç takip etmeyen ben, meşhur Atalanta futbolunu da merak ediyordum. Hücum oynadığı söylenen Gasperini Hocanın karşısında favori hocalarımdan Tuchel vardı. Daha maçın üçüncü dakikasında Atalanta safına geçtim.
        İnsiyatif futbolunu seviyorum ben. Sahaya hakkıyla dizilen, oyun içinde oyun kuran, golü amaçlayan futbol. Bunu oynayan Atalanta idi. PSG ve Tuchel, önce tut sonra bir ara olursa vurursun topuna, modern futbol dedikleri aymazlığa mahkumdu. Atalanta 1-0 öne geçti ama fazlasını kaleci Navas önledi. Zaten bu modern futbol denen menemde futbolcuların koşu mesafesi dışında ilerleyen, gelişen tek şey kaleciler... PSG yıllardır süren şanssızlığını bu maçta kırdı. Son dakikalarda iki golle yarı finale çıktılar.
        Modern futbol kriterlerine uygun şekilde en iyi(!) koşan futbolcuları yetiştiren Simeone'nin Atletico Madrid'i Leipzig karşısındaydı perşembe akşamı. Yıldız oyuncusu Felix'i 11'e koymayan 1-0'cı çakal Simeone ikinci yarının başında 1-0 yenik duruma düşünce Felix'i oyuna aldı. 15 dakika sonra Felix kazandırdığı penaltı ile durumu 1-1'e getirse de 86. dakikada bile tüm topçuları rakip yarı sahada olan Leipzig 88"de bulduğu golle yarı finale çıktı. 33 yaşındaki hocaları Nagelsmann ispatlamış oldu ki Atletico, Liverpool’u bal ile elemişti...
        Griezmann denilen baltazar başta olmak üzere birçok hatalı transfer yapan Barcelona'nın elindeki tek artı Messi kaldı. Messi tek başına mucize yaratamadıysa siz bu satırları okuduğunuzda Bayern Münih onları elemiş olacak. İddaa oranlarında ilk defa böylesi kötü bir duruma düştü Messi'li Barca. Kazanmalarına 3,15 veriliyor. Bayern 1.85 ile ağır favori. Messi olmasa Bayern oranı 1,05 olacak o derece vahim durum. Lewandowski gol atar oranı 1.50 iken Messi gol atar 1,85... Barca'yı tutmuş olacağım tabiki; zira Suarez de var, bir mucize neden olmasın(dı)?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar