10 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

10 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı sağlık sigortası, ilk çıktığı günden bu yana birçok kişinin aklında soru işareti oluşturmuştur. Siz de tamamlayıcı sağlık sigortası ile alakalı daha geniş kapsamlı bilgi elde etmek istiyorsanız, size özel 10 soruya göz atabilirisiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası, ilk çıktığı günden bu yana birçok kişinin aklında soru işareti oluşturmuştur. Siz de tamamlayıcı sağlık sigortası ile alakalı daha geniş kapsamlı bilgi elde etmek istiyorsanız, size özel olarak hazırlanan 10 soruya göz atabilirsiniz. Böylece bu sigortanın kapsamı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

  1. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

SGK anlaşmalı özel hastanelerde ekstra ücret ödemeden muayene, tahlil ve tedavi hizmetlerini almak için tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilirsiniz. Bu sigorta hem ayakta tedavi hem de yatarak tedavi hizmetinde SGK’nin karşıladığı bedelin üstünü tamamlar.

  1. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Bu sigorta şeklinde muayene, tetkik ve küçük cerrahi müdahaleler gibi ayakta tedavi hizmetleri ile oda, refakatçi, yemek, diyaliz ve benzeri hizmetler öne çıkar. Aynı zamanda ek teminat paketleri alınabilir.

  1. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz?

Tamamlayıcı sağlık sigortası dışında olanlar arasında bazı maddeler vardır. Sigorta yaptırmak isteyen kişide halihazırda bir hastalık mevcutsa bu hastalık teminat dışında tutulur.

  1. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Faydalanabilir?

SGK’ye bağlı işçi, bağ-kurlu ve memur gibi devletin sosyal güvenlik hizmeti altında olanlar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirler.

  1. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Hastanelerde Geçer?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağladığı sigorta desteğinin üstünü tamamlamasından dolayı büyük şehirlerdeki büyük özel hastanelerde değil, SGK’nin ülke çapında anlaşmalı olduğu tüm hastanelerde geçerlidir.

  1. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bulaşıcı Hastalıkları Kapsar mı?

Bulaşıcı ve ciddi olan salgın hastalıklar tamamlayıcı sağlık sigortalarına dahildir. Örneğin, COVID-19 da bu sigorta kapsamında yer alır.

  1. Virüs Tedavileri Özel Hastanelerde de Geçerli mi?

Virüs tedavileri söz konusu olduğu zaman anlaşmalı özel hastanelerde sigorta kapsamında tedavi görebilirsiniz.

  1. Ameliyatlar Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına Dahil mi?

Ayakta ve yatarak tedavi giderleri tamamlayıcı sağlık sigortasına dahildir. Ayakta tedavilerde belirli limitler söz konusudur. Yatarak tedavilerde limitsiz olarak karşılama söz konusudur.

  1. Özel Sağlık Sigortası ile Farkı Nedir?

Özel sağlık sigortasından yararlananların tedavilerinde SGK anlaşma şartı bulunmaz. Bu sebeple özel sağlık sigortasının primi tamamlayıcı sağlık sigortasına göre daha yüksek olabilir.

  1. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası için ödenecek bedeller sigorta şirketine ve hizmetlere göre değişebilir. Siz de uygun fiyatlı Tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi için Generali’yi tercih edebilirsiniz!