11 Ağustos 2018 Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek?

11 Ağustos 2018 Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek?

11 Ağustos Cumartesi günü, Aslan burcunun 18 derecesinde bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Bu tutulmadan en çok Aslan, Kova, Boğa ve Akrep burçları etkilenecek. Tabii bir de bu burçların 10-26 dereceleri arasında gezegeni olanlar... Tutulmanın başlıca teması ise, bencillik, abartı ve fikir ayrılığı!

Aslan burcundaki Güneş Tutulması, 2018'in son tutulması olacak. Ama hemen yelkenleri suya indirip "Oh be nihayet bitiyor" demeyin! 20 Ocak 2019'da, yine Aslan burcunda bir tutulmamız daha var; ondan sonra derin nefes alabilirsiniz :)) Saat 12.57'de yaşanacak olan Güneş Tutulması, bireysel hayatlarımızda yeni bir sayfa açmanın zamanı geldiğini söylüyor. Yapılabilecek en iyi şey, tüm ihtimalleri enine boyuna düşünüp yeni bir plan yapmak. Zaten temmuzdaki Ay Tutulması ile bazı şeyleri geride bırakıp, bazı sayfaları kapattık. Şimdiyse, yenilerini açma vakti geldi! Kendinize yeni hedefler belirleyin, derinlemesine düşünün, notlar alın, araştırın ve bir yol haritası çizin. Ancak harekete geçmek için doğru zaman değil. Çünkü Merkür, retro harekette. Merkür retrodayken bir işe başlarsanız, sonu gelmez! Bu yüzden 19 Ağustos'a kadar beklemeniz gerekiyor. Hatta garanti olsun; Merkür'ün eski hızına kavuşacağı 25 Ağustos civar tarihlerini bekleyin.

Güneş Tutulması'nın etkilerine toplumsal olarak baktığımız zaman, Aslan temasının öne çıktığını görüyoruz. Aslan klasik astrolojide; sahneye çıkan ünlüleri, yöneticileri, liderleri simgeler. Bu da demek oluyor ki, bu dönemde liderler ve ünlüler ön planda olacak. Tutulmanın bir diğer başrol oyuncusu ise, yukarıda bahsettiğim gibi retro Merkür. Dolayısıyla iletişim, her türlü haber trafiği, yazışma, anlaşma, sözleşme, zihinsel konular, her zamankinden daha çok gündemimizde olacak. Özgüvenimiz tavan, yaratıcılığımız zirve, cesaretimiz doruk noktasında geziniyor. Aman diyeyim bu dönemde yasaları çiğnemeye, kendinize fazla güvenip aşırı hareketler yapmaya kalkışmayın! 

11 Ağustos ve civar tarihlerde ne olabilir? Mesela bir zamanlar gündeme gelmiş ama rafa kalkmış, eskiden başlanmış ama yarım kalmış bazı projeler, otoriteler tarafından raftan indirilip yeniden önümüze sunulabilir... Bu durum, iş hayatınızda veya özel hayatınızda yaşanabilir. Ben toplumsal bir örnek vereyim: Atıyorum bir kanun teklifi vardır, o zaman kabul edilmemiştir veya kabul edilmesi teklif dahi edilmeden rafa kaldırılmıştır. Bu dönemde biri çıkar, o teklifi yeniden masaya koyar, tartışmaya açar, oylamaya sunar, bu da bir fikir çatışması yaratır. Biz de medyada günlerce bu fikir ayrılıklarının sebeplerini ve sonuçlarını okuruz. Veya bir lider çıkar, ortaya çok acayip bir fikir atar ve günlerce yazılır çizilir... Aslan ve Merkür bu dönem fazlaca cesur, zaman zaman abartılı ve direkt hareket etmemize sebep olacağından, özellikle liderlerle ve şöhret sahibi insanlarla ilgili haberlere çok rastlayacağımızı düşünüyorum. Buna sanatçılar da dahil. Belki bu tasarı, plan ya da fikir tartışması; sanat dünyası ile de yakından ilişkili olabilir. 

Tutulmanın zorlu etkilerinden biri de, Mars'ın, Uranüs ile yaptığı kare açı. Bu bazı doğa olaylarının tetiklenebileceğini düşündürüyor. Havada bir elektrik var. Bu yağmur olup düşebilir, deprem olup sallayabilir. Bu Güneş Tutulması'nın benzerini Ağustos 1999'da yaşamıştık ve o zaman neler olmuştu; malumunuz... Tutulmalar 19 yılda bir tekrarlandığı için, şimdi de Ağustos 1999'da gündeme gelen temalar tekrarlanacak. O zaman neler yaşadığınızı düşünüp kendi hayatlarımız için ipuçları elde edebiliriz.Sağlık olarak ise Aslan burcu kalp ve dolaşım sistemini yönetir. Kalbiyle ve dolaşım sistemiyle ilgili halihazırda problemi olanlar, bu dönemde daha dikkatli davranmalılar.

Hiç mi olumlu bir şey yok?

Var çok şükür! Venüs, çok sevdiği terazi burcuna giriş yaptı, bu dönemde sevgililere bol bol güzellik ve zarafet dağıtmaya başladı. Fakat hiç sevmediğimiz o Satürn var ya, işte maalesef kendileri Venüs'e zorluk çıkarıyor bu ara. Yani ilişkilerde laylaylom olmayacağımız, sorumluluklarımızın öne çıkacağı, sorumluluk almazsak ilişkilerimizi bitireceğimiz zamanlara girdik. Düzenlerimizi bozabiliriz, değiştirebiliriz, revizeler düşünebiliriz. Ama yerine daha fonksiyonel bir sistem kuracağız; ondan şüpheniz olmasın. 

Bu tutulmanın sizi etkilemesi için, haritanızda keskin ve net bir açı oluşturması gerekiyor. Sizde böyle bir etki var mı? Öğrenmek için danışmanlık alabilirsiniz.