2022'de En Çok Satan Araba Modelleri

2022'de En Çok Satan Araba Modelleri

2022’de en çok satılan araba modelleri Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin 2022 yılının Ağustos ayı da dahil araç satışları verilerini açıklamasıyla belli oldu.

2022’de en çok satılan araba modelleri Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin 2022 yılının Ağustos ayı da dahil araç satışları verilerini açıklamasıyla belli oldu. Geçtiğimiz yıla nazaran 2022 yılında özellikle araba satışı fiyatlarındaki inanılmaz artış ve üstüne enflasyon problemi, araç satışlarını 2021 yılına göre önemli ölçüde azaltmıştır.

Geçtiğimiz yıla göre yüzde 8,5 oranında daralan Otomobil ve hafif araç pazarı, bu durumu en iyi şekilde açıklarken, bu yıl Ağustos ayının sonuna kadar toplamda 458 bin 446 araç satılmıştır. Açıklanan verilere göre bu yıl Ağustos ayının sonuna kadar ülkemizde kişilerin en çok tercih ettiği ve satın aldığı araçların satış rakamları ve sıralamaları da belli olurken, kişiler bu araçların hangileri olduğunu da oldukça merak etmektedir. 2022 yılının Ocak-Ağustos satış rakamları incelendiğinde2022’de en çok satan araba markaları ve modelleri şunlar olmuştur;

  • Fiat Egea Sedan
  • Renault Clio HB
  • Toyota Corolla
  • Dacia Duster
  • Renault Megane Sedan

Fiat Egea Sedan

Türkiye’de en çok satılan araba 2022 yılında Fiat Egea Sedan olurken, bu yıl son verilere göre toplamda 39.197 adet satılan Fiat Egea Sedan, geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda da ülkemizde en çok tercih edilen araba modeli olmuştur.

389.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Fiat Egea Sedan, özellikle bu yıl ortaya çıkan enflasyon sebebiyle ve arabaların satış fiyatlarının hem birinci hem de ikinci el olarak yükselmesiyle kişilerin alabileceği en makul seçeneklerden biri olması sebebiyle de listede liderliği almıştır.

Renault Clio HB

Renault Clio HB, 2022 yılında ülkemizde en çok satılan ikinci araç olurken, özellikle ülkemizde oldukça tercih edilen bir markanın en çok tercih edilen modeli olan Clio HB, bu yıl 25.357 adet satılmıştır.

403.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan bu model, özellikle sahip olduğu tasarımı ve yeni makyajıyla birlikte edindiği teknolojik özellikleri ile kişilerin ilk tercihleri arasında yer alırken, dikkat çekici modellerden biri olmuştur.

Toyota Corolla

Toyota Corolla, bu yıl açıklanan verilere göre kişilerin en çok tercih ettiği 3. Araç modeli olmuştur. Özellikle kompakt sınıf otomobiller içerisinde en sevilen modellerden biri olan bu araç, ülkemizde Sakarya’da üretilmektedir.

2022 yılında bugüne kadar toplamda 21.160 adet satılan bu aracın güncel en düşük başlangıç fiyatı ise 550.200 TL olarak kişilerin karşısına çıkmaktadır.

Ayrıca https://www.zovovo.com/c-segmenti-araclar/ adresinden benzer en iyi araçları inceleyebilirsiniz.

Dacia Duster

Dacia Duster, ülkemizde en çok satan araba modelleri listesinde ülkemizde üretilmeyen ve listenin en üstlerinde 4. Sırada kendine yer bulan tek araç modelidir. Safkan bir SUV modeli olan ve kişilerin en çok tercih ettiği SUV markalarından ve modellerinden biri olan Dacia Duster, bu yıl 16.936 adet satarken, en düşük fiyat olarak 483.000 TL’den alıcılara sunulmaktadır.

Özellikle hem dünyada hem de ülkemizde büyük bir popülerlik kazanan ve satışları artış gösteren SUV modelleri içerisinde hem fiyatı hem de sahip olduğu tasarımı ve özellikleri ile dikkat çeken bu model, oldukça sevilmektedir.

Renault Megane Sedan

Listenin 5. Sırasında ise ülkemizde en çok sevilen ve tercih edilen araba markası olan Renault’un sedan modeli olan Renault Megane Sedan, 2022 yılında en çok satan araçlar listesinde Ocak-Ağustos 2022 verilerinde 13.740 satış adediyle yer almıştır. Renault’un Clio modelinden sonra ülkemizde en çok satan ikinci modeli olarak karşımıza çıkmaktadır.

Başlangıç fiyatı 539.000 TL olan Renault Megane Sedan, ülkemizde en çok tercih edilen gövde türlerinden biri olan sedan konusunda en başarılı araçlardan biridir.