205 55 R16 Kış Lastiği Detayları

205 55 R16 Kış Lastiği Detayları

255 55 R16 kış lastiği ürünleri genel olarak bu mevsim dönemlerinde güzel bir kullanım performansı sağlıyorlar.

255 55 R16 kış lastiği ürünleri genel olarak bu mevsim dönemlerinde güzel bir kullanım performansı sağlıyorlar. Aynı nitelikte 255 55 R16 kış lastiği ürünlerinin birbirinden farklı markalar tarafından üretilmiş olmaları, insanların istedikleri gibi seçimler yapmalarına olan tanıyor.

Lastik Borsası sitesinde herkesin kolayca temin edeceği şekilde 255 55 R16 kış lastiği ürünleri hali hazırda iyi bir kaliteyle yer alıyor. Marka, ebat-ölçü ve diğer teknik özellikler özelinde uygun seçimlerin yapılmasından sonra kolaylıkla tam ihtiyaç olan ürünlere sorunsuz ulaşılıyor.

255 55 R16 kış lastiği ürünlerinin taban genişlikleri 255 ve yanak kesitleri ise 55 ölçülerindedir. Jant çapları ve yük-hız endeksleri markadan markaya göre biraz değişkenlikler gösteriyor.

Bu yüzden araca tam uygun nitelikte 255 55 R16 kış lastiği ürünlerini bulmak gerekiyor. Lastik Borsası web sayfasında daima erişime açık şekilde birçok farklı tasarımda 255 55 R16 kış lastiği ürünlerine yer veriliyor.

Kış Lastiği Nedir?

Kış lastiği sadece kış aylarında, bu mevsimin zorlu şartlarında kullanım için tasarlanmış nitelikte ürünlerdir. Kışın yol ve zemin şartları tamamen çeşitli değişkenlikler gösterir. Buzla ve yoğun suyla kaplanmış yollar ile karşılaşılması olasıdır.

Kış lastikleri kaliteli kauçuk malzemesinden üretilirler ve araç kullanımından esnek bir sürüş deneyimi yaşatırlar. Manevranın ve fren yapmadaki rahatlığın bu lastikleri kullanırken açık bir şekilde fark edilmesi mümkündür. Lastik dişleri tam çatallıdır ve desenleri ötekilere göre daha derindir.

w.jpg

 

Kış Lastiği Hangi Sıcaklıkta Kullanılmalıdır?

Kışa özel üretilen mevsimlik lastik ürünlerini, sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü durumlarda kullanmak gereklidir. Birçok önde gelen lastik üreticisi firmanın de hem fikir olduğu konulardan biri de budur.

Hali hazırda sıcaklık değerleri bu noktaya ulaştığında hava kış döneminin etkileri de hissedilmeye başlanıyor. Bu yüzden her şeye karşı tam hazırlıklı olmak adına bu hava seviyelerini muhakkak dikkate almak gerekiyor. Kış için 255 55 r16 lastik ürünü birçok firma ve kullanıcı tarafından sıkça öneriliyor.

Kış Lastiği Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Kış lastiklerine dair bir ürün seçerken bazı unsurlara tüm araç sahipleri dikkat vermelidirler. Uzun vadede o ürünlerden iyi verimliliğin alınması açısından bu oldukça önemlidir. Lastiklerde diş derinliği, 4 mm, maksimum 3 mm altında olmamalıdır.

Bunun yanı sıra aracın üreticisi firmanın ölçü kriterleri de dikkate alınmalıdır. Lastikte net olarak görülen ‘’kış lastiği’’ ibaresi bulunuyor mu bu gözlenmelidir.

En fazla son 5 yılda üretilmiş lastikler olmaları da yine önemsenmelidir. Online alanda isteklere uygun lastikler lastikborsasi.com üzerinde daima mevcut bulunuyor.

Kış Lastikleri Ne Zaman Takılır?

Yurtdışı bazı ülkelerde birtakım farklılıklar gösterir ancak Türkiye’de kış lastiklerinin yılın Aralık ayında takılması isteniyor. Kışın etkilerinin görülmeye başladığı bu ayın ilk gününde kış lastiklerinin takılması, ilgili yasalar çerçevesinde vatandaşlardan talep ediliyor.

Genellikle bunu takibe 1 Nisan’da ise süreç ve uygulama son erdiriliyor. Bundan sonra ise ya direkt yaz lastiği veya 4 mevsim lastiklere geçiş yapılıyor. Bazen kış için uygulamalar yeri geldiğinde 1 ay daha fazladan uzatılıyor.

e.jpg

Kış Lastiği Nasıl Muhafaza Edilir?

Lastikler kullanılmadıkları zaman çevresel uyaranlardan herhangi bir zarar görmemeleri muhakkak iyi koşullarda saklanmalıdırlar. Bunu başarmanın güzel yöntemleri vardır. Ancak çoğunlukla tavsiye edilen ve herkesin rahatça yapacağı şey, hava almayan ve opak yapıda bir poşete o lastiklerin konulmasıdır.

Bunu yaptıktan sonra ekstra olarak bir de kalın bir muşambanın altına da o lastikler yerleştirilmelidir. Böylelikle tam olarak lastikleri, sonraki ilk kullanıma kadar güzel şekilde saklamak mümkün olur. Bu şekilde bir muhafaza etme işlemi ayrıca lastikleri ultraviyole ışınlarından da uzak tutmaya olanak tanır.

Kış Lastiği Ömrü Kaç Yıldır

Kış lastikleri de zaman içerisindeki kullanımlara bağlı olarak bazen çeşitli aşınmalara uğrarlar. Bu yüzde onları vakti geldiğince muhakkak değiştirmek gereklidir. İlk takılmalarından bu yana 5 yıl gibi bir süre geçtiyse eğer o lastikler değiştirme konusu gündeme gelmelidir. Yeni ve sıfırdan kaliteli lastikler ilgili araçlar entegre edilmelidirler.

205 55 r16 Lastik Fiyatları

205 55 R16 yaz lastiği veya kış lastik ürünlerinin fiyat düzeyleri daima bazı değişiklikler gösterir. Çünkü üretici firmalar başkadır ve bunun dışında üretilen lastiklerin teknik özellikleri de farklılıklar arz eder. Ürünlerin hız-yük endeksleri, jant çapları, ses yalıtım performanslı gibi nitelikleri, onların fiyatlarının net şekilde belirlenmesini sağlar. Uygun lastik fiyatları bu sitede güzel şekilde yer alıyor.

205 55 r16 Kış Lastiği Hangi Araçlara Olur?

Genel kullanımda oldukça güzel bir performans gösteren 205 55 R16 kış lastikleri, 4x4 ve standart üretimli birçok araçta kullanılmaya uygundur. Araçların her birinin ölçü ve ebatlar konusundaki ihtiyaçları değişkenlikler gösterdiğinden satın alımlarda daima buna dikkat etmek gerekir.

Lastik Borsası sitesi üzerinde tüm detaylarıyla bu modelde lastik ürünler her zaman erişime açık olarak yer alıyor. Kolay sipariş oluşturma yöntemleriyle ilgili lastikler sorunsuz satın alınıyor.

Kış Lastiği Yaz Aylarında Kullanılır mı?

Yaz aylarında kış lastiklerinin kullanılması araca zarar vereceği gibi can güvenliği için de tehlike arz edici durumları ortaya çıkarır. Sıcakla temas ettiğinde bu lastikler, çeşitli aşınmalara uğrarlar. Hassas yol tutuş becerilerini kaybederler.

Fren yapmada insanlara çeşitli zorluklar yaşatırlar. Tüm bu nedenlerden dolayı daima mevsimine uygun şekilde lastik kullanmaya özen gösterilmelidir.

Kış Lastiği Neye Göre Alınır?

Kış lastikleri her zaman aracın ihtiyaç duyduğu ölçülere göre alınmalıdır. Ona tam bir uyumluluk sağlayacak şekilde ilgili lastikler temin edilmelidir. Bu konuda daima doğru kararlar verilmesi için aracı üreten markanın görüşleri dikkate alınmalı ve lastik tercihleri buna göre yapılmalıdır.