23 Nisan'da okullar kaç gün tatil?

23 Nisan'da okullar kaç gün tatil?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda okullar kaç gün olacak diye merak eden öğrenciler aynı zamanda 24 Nisan tatil mi araştırıyor...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sayılı günler kala veliler ve öğrenciler okulların kaç gün tatil olacağını merak ediyor. 21 ve 22 Nisan haftasonuna denk geliyor. 23 Nisan Pazartesi MEB takvimine göre tatil. 24 Nisan Salı günü ise öğrenciler okula devam edecek.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu. 1980 darbesi döneminde Millî Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” adını verdi.

Hakimiyet-i Milliye Bayramı (önceleri 1 Kasım, sonra 23 Nisan), saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO'nun 1979'u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatarak, bayramı uluslararası düzeye taşımıştır.

23 NİSAN'DA OKULLAR KAÇ GÜN TATİL?

21 Nisan Cumartesi ve 22 Nisan Pazar olmak üzere iki günlük hafta sonu tatili yapacak öğrenciler, bunun üç güne çıkıp çıkmayacağını merak ediyor.

Her yıl olduğu gibi bu sene de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olarak kutlanacak. Öğrenciler iki günlük hafta sonu tatilini üç güne çıkarma imkanı bulacak. Üç günlük tatilin ardından öğrenciler 24 Nisan Salı günü ders başı yapacak.