Acil Göz Vücut Duşu Nedir?

Acil Göz Vücut Duşu Nedir?

Acil durum duşları hastane, laboratuvar, fabrikalarda yapılan faaliyetler sırasında insan vücuduna zarar gelmesi durumunda oluşan yanma ve yaralanmalarda temizlemek için kullanılan ilk yardım malzemesidir.

Acil durum duşları hastane, laboratuvar, fabrikalarda yapılan faaliyetler sırasında insan vücuduna zarar gelmesi durumunda oluşan yanma ve yaralanmalarda temizlemek için kullanılan ilk yardım malzemesidir. İnsan vücuduna zarar veren her türlü kostik, alkali, asit gibi maddelerin teması halinde çok hızlı şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Aksi taktirde tahriş ve yanmalar meydana gelip kişiye zarar verir. Bu nedenle acil durum duşları kritik öneme sahiptir.

 Acil durum duşlarının çalışma mantıkları hızlı ve bol su vererek temas edilen yüzeyi hızlı şekilde temizlemektedir. Hastanede veya laboratuvarlarda meydana gelen temaslarda temas eden kişi hızlı şekilde acil durum duşlarına gelerek vücudunu temizlemek zorundadır. Hastanelerde, laboratuvarlar ve gerekli olan tüm yerlerde acil durum duşlarının bulunması zorunludur.

g3.png

Acil Durum Duşları Neden Önemlidir?

Özellikle aşındırıcı madde gibi tehlikeli maddelere maruz kaldıktan 10-15 saniye, kritik öneme sahiptir. Hatta hemen müdahale edilmediği taktirde insan vücudunda çok ciddi yaralanmalara ve tahrişlere neden olur.

Acil durum duşları çalışanların en kısa sürede ulaşabilecekleri ve kolaylıkla kullanabilecekleri yerde bulunması gerekmektedir. Çünkü çalışanlar herhangi bir kaza, olumsuzluk olduğu anda anında müdahale etmeleri gerekmektedir bunun için ulaşabilecekleri en yakın yerde bulunması gerekmektedir.

Acil durum duşları uyguladığı bol suyla temas eden yüzeydeki maddeyi hemen temizler ve kazaya maruz kalan kişinin kazayı en az zararla kurtulmasını sağlar. Bu durumun böyle en az zararla atlatılması için kaza yapan kişinin de hiç zaman kaybetmeden acil durum duşlarına gitmesi gerekmektedir. Sonuç olarak, kişisel koruyucu donanımların kullanılması çok önemlidir ama acil durum duşları veya acil göz duşları da kimyasal maddelerle oluşacak kazalarında zararları en aza seviyeye indirmek için çok gereklidir. Bu duşları tek halde kullanılabileceği gibi boy (vücut) duşu ve göz duşu olarak da çeşitlendirilebilir.

Acil durumlarda kullanılması için tasarlanmış olan acil durum duşları basit şekilde kullanılarak kısa sürede temas eden yüzeyde bulunan maddenin temizlemesi gerekmektedir. Bu nedenle acil durum duşlarında iki adet su çıkışı ve bastığında su çıkışını sağlayan kumandaya sahiptir. Bu sebeple acil durum duşları basit şekilde kullanılabilmektedir.  Sizlerde acil durum ihtiyaçlarında sektörün öncü tercihi olan Propazar firmasını ziyaret edebilirsiniz.