Alkol satışı yapan bakkallar 20.00’da kapatacak, satmayanlara kısıtlama yok

Alkol satışı yapan bakkallar 20.00’da kapatacak, satmayanlara kısıtlama yok

Adana Bakkalar Odası, üyesi olan esnafa kısa mesaj göndererek alkol satışı yapanlara süre kısıtlaması uygulanacağını belirtti.

Adana Bakkalar Odası, üyesi olan esnafa kısa mesaj göndererek alkol satışı yapanlara süre kısıtlaması uygulanacağını belirtti. Buna göre alkol satışı yapan yerler saat 10.00 ile 20.00 arasında faaliyet gösterebilecekken, alkol satışı yapmayanlara herhangi bir kısıtlanma uygulanmadı.

Adana Bakkallar Odası’ndan gelen mesaj ise şöyle:

Sayın üyelerimiz İçişleri Bakanlığı’nın 18 Kasım 2020 tarihli genelgesi yanlış anlamalara mahal vermesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı yeniden valiliklere yazı ile bakkal, büfe, kasap, kuruyemişçi, manav şeklinde faaliyet gösteren işyerleri için hiçbir kısıtlama getirmemiştir. Ancak alkol satışı yapan bakkal ya da büfeler sabah 10.00 ile aksam 20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceğinden alkol satan üyelerimizin işyeri ve çalışma ruhsatında bakkal yazsa da sabah 10.00’da açacak aksam 20.00’da kapatacaktır. Duyurur, iyi aksamlar dileriz. Bakkallar Odası B087

İçişleri Bakanlığı’ndan Valiliklere iletilen genelgeye ek olarak gönderilen bilgi notu ise şöyle:

Kıymetli Valilerimiz

18 Kasım 2020 tarih ve 19161 sayılı Genelgemiz kapsamında belirli işyerlerinin faaliyet gösterebilecekleri zaman aralığı  10:00 ila 20:00 saatleri arası olarak belirlenmiştir.

Mezkur Genelgemizle bakkal, büfe, kasap, kuruyemişçi, manav, şeklinde faaliyet gösteren işyerleri için bir kısıtlama getirilmemiştir.

Öte yandan bazı illerimizde farklı uygulamalara gidildiği yönünde bilgiler Bakanlığımıza ulaşmaktadır.

Bu kapsamda;

Bakkal ve büfeler (alkol satışı yapanlar hariç), manav, kasap, kuruyemişçi olarak faaliyet gösteren işyerlerinin ruhsatlarında yazan açılış kapanış saatlerine tabi tutulmaya devam edilmesinin sağlanması gerekmektedir.

Alkol satışı yapılan bakkal ya da büfeler ise 10:00 ila 20:00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

Valilerimizce uygulamanın yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde yürütülmesi ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda;

Gereğini önemle rica ederim.

Ek bilgi notu alkol satan yerleri cezalandırmaya yönelik
İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelgeye ek olarak ilettiği bilgi notunda alkol satışı yapan esnafa yönelik ekstra kısıtlama kararlarının alınması, “alkol satan esnafı cezalandırmak” olarak yorumlandı.