Annelerin Vazgeçilmez Rehberi CiciÇocuk

Annelerin Vazgeçilmez Rehberi CiciÇocuk

Anneliğe ve bebeklere dair her konuda doğru ve pratik bilgilere kavuşmanızı sağlayan CiciÇocuk, gebelikte ve bebek gelişiminde en büyük yardımcılarınızdan bir tanesi olmaya aday!

Anneliğe ve bebeklere dair her konuda doğru ve pratik bilgilere kavuşmanızı sağlayan CiciÇocuk, gebelikte ve bebek gelişiminde en büyük yardımcılarınızdan bir tanesi olmaya aday! Merak ettiğiniz konularda uzmanların görüşlerinden faydalanarak hem bebeğiniz hem de kendiniz için en doğru adımları atabilirsiniz.

Annelerin ve bebeklerin hassasiyetinin oldukça yüksek olduğu bu dönemlerde elde edeceğiniz bilgiler ve pratik çözümler, sizlere büyük kolaylık sağlar. Hamileliğiniz boyunca da uygulayabileceğiniz birbirinden kullanışlı öneriler sayesinde her anınızı başarılı bir şekilde yönetebilirsiniz. Hamilelik döneminin en çok merak edilen noktalarından bir tanesi de bebeğin cinsiyetidir.

Gebelik döneminde en sık sorulan sorulardan biri olan bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur sorusunun yanıtını doktorlar, genel olarak dördüncü ayda yanıtlar. Doktorlar, cinsiyeti daha önceden belirlese de herhangi bir yanlış bilgi vermemek için genel olarak dördüncü aya kadar beklerler.

Dördüncü ayda anne karnında fiziksel gelişimini büyük oranda tamamlayan bebeklerin cinsiyetleri için bir jinekoloğa başvurulabilir. Jinekoloji uzmanlarının gerçekleştirdikleri ultrason muayenesi neticesinde ortaya çıkan cinsiyet, çok büyük oranda doğrudur. Bazı rahatsızlıkların tespiti için yapılan genetik tarama yöntemleri ile de bebeğin cinsiyeti öğrenilebilir.

Bebeğin cinsiyeti belirlendikten sonraki süreç ve yapmanız gerekenler için de aklınıza takılan her şey için CiciÇocuk’u ziyaret edebilirsiniz.
Her anne adayının en büyük beklentisi, bebeğinin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi olsa da bebeğin cinsiyeti de büyük bir merak konusudur. Bilimsel yöntemler sayesinde artık bebeklerin cinsiyetini belirleme doğruluğu son derece yüksektir.

Bununla birlikte ultrasonografi dışında da bebeklerin cinsiyetini belirlemenin farklı yolları bulunur. Bebeklerin cinsiyetini belirlemek için oluşturulan Çin takvimi, bazı kişilere göre bir batıl inanç olsa da bu yöntemin yüzde 80 oranında doğruluk payına sahip olduğu da söylenir. Bu yöntemde annenin doğum tarihi oldukça kritik bir rol oynar. Çin takvimine göre yapılan tahminler, geçmiş dönemlerdeki Çinli kadınların gerçekleştirdikleri doğumlarından alınan istatistiklere dayanır.

Çin takvimi, miladi takvime göre düzenlenmediği için annenin yaşı ile ilgili belirli düzenlemelerin yapılmasına gerek duyulur. Siz de bebeğinizin cinsiyeti, gelişimi ve diğer tüm merak ettiğiniz konuların yanıtını CiciÇocuk'ta bulabilirsiniz.