Asansör sektöründe AR-GE ve İnovasyonun adı: ARKEL

Asansör sektöründe AR-GE ve İnovasyonun adı: ARKEL

Asansör kumanda sistemleri üzerine geliştirdiği ürünlerle dünya markası olmayı başaran Arkel, dünya standartlarında ürettiği asansör panoları ve kumanda kartlarını 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

Genel merkezi İstanbul olan ARKEL; Hindistan, İspanya, Almanya gibi birçok ülkeye doğrudan ve partnerleri üzerinden ihracat yapıyor. Hem satış, hem satış sonrası destek operasyonlarını başarıyla sürdüren Arkel, asansör elektroniği ile ilgili her türlü ekipman ve sistem tasarımı ve üretimini yapıyor.

Arkel, asansör kumanda kartları, kumanda panoları, acil kurtarma sistemleri, revizyon ve alarm setleri, VVVF sürücü, tümleşik ve monoblok asansör kontrol ünitesi, imalatını, sektörde ihtiyaç duyulan diğer elektronik cihazların tasarımını ve üretimini yapan, sektörün AR-GE ve mühendislik hizmetleri alanındaki öncü markasıdır. Günümüzde direkt veya dolaylı satışlarla Avrupa, Ortadoğu ve Hindistan’a kadar 50’den fazla ülkede isim ve teknolojisini duyurmuştur.

arkel1.png

2021 yılında Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması Ödülleri Bilişim 500’de Yılın İş Uygulamaları Kategorisinde birinci olan Arkel’in AR-GE ve inovasyon faaliyetleri ile ilgili olarak, Arkel CEO’su Cenk Ceylan şu ifadeleri kullandı:

Resmi AR-GE merkezi olarak yaklaşık 20’nin üzerinde proje ile AR-GE faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Ar-ge bizim için en önemli fonksiyonlardan bir tanesi ve bunun nedeni Arkel’in dünya asansör sektöründe şu anki konumumuzu sağlayan ve bundan sonra da bu konumda açık ara sektörün önünde ilerlememizin tek olanağı, yeni ürünler ve yeni sistemleri tamamen kendimizin dizayn etmesi ve buluşlar yapmasıdır. ARTIAS ve daha öncesinde 2019 yılında lansmanını yaptığımız ARCUBE bunlara birer büyük örnektir. Bu ürünlerimiz asansör sektörünün gerçekten değişim süreçlerinin yol haritasını belirleyen sistemlerdir ve bunların geliştiricisinin Arkel olmasının en büyük nedeni de güçlü Ar-Ge faaliyetlerine her zaman yatırımlarını devam ettirmesidir.

arkel2.png

İnovasyonu tamamen hayal gücü olarak değerlendiriyoruz. Yani her şey aslında daha önce yapılmamışı aramak, bir şeylerin çok daha farklı yapılmasını aramaktan oluşuyor. Bizim yalnızca ARGE ekibimiz değil şirketimizin tüm organizasyonu bu inovasyon modelinin çerçevesinde düşünmeleri bizim için çok önemli. Tek bir kişinin değil tüm şirket yapısının inovasyon fikri ile hareket etmesi olmayanı bulma, yeniyi arama ve her zaman bir şeylerin nasıl farklı yapılabileceğinin sorusunun herkes tarafından sorulduğu bir platformda olabilir. ARKEL olarak biz inovasyonu bu şekilde yakalıyoruz.

Ürünlerimizin kullanıldığı bölgelere göre tabi olduğu yönetmelikleri, standartları ve belgelendirme süreçlerini her üretici gibi bizler de bilmek ve gelişmeleri takip etmek durumundayız. Ürünlerimizin belgelendirilmesi için konusunda uzman, güvenilir ve uluslararası itibarı olan onaylanmış kuruluşlar ve test laboratuvarları ile çalışıyoruz.

Konu ile görevli Ar-Ge personellerimiz, ilgili mevzuatları henüz taslak aşamasında iken inceliyor, gerekli olacak değişiklik veya güncellemeleri gündeme getiriyorlar. Bu durum bazen de müşterilerimizin talepleri üzerine gerçekleşiyor. Bu sayede yeni mevzuatlar henüz yürürlüğe girmeden ARKEL olarak hazır hale geliyoruz.

Bir üretici kendi ürünleri ile ilgili belgelendirme süreçlerine ne kadar hakimse belgelendirme işlemleri o kadar kolay ve hızlı olacaktır. Böylece onaylanmış kuruluşlar ve test laboratuvarları, bütün ürün kriterlerini hali hazırda sağlayan bir ürün için sadece bağımsız bir test ve onay mekanizması haline gelecektir. Aksi halde belgelendirme süreci ürünün yeni baştan tasarlandığı bir süreç haline gelebilir.

Asansör kumanda panoları, kumanda kartları, revizyon ve alarm setleri, kapı kontrol kartları, acil kurtarma sistemleri, VVVF Inverter ve diğer asansör elektroniği ürünlerini incelemek için arkel.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.