Atatürk'ün akrabasından, Akşener'e katılma sinyali

Atatürk'ün akrabasından, Akşener'e katılma sinyali

Büyük Önder Atatürk’ün baba tarafından akrabası olan Selin Söğütligil, The Times gazetesine, seçimlerde milletvekili adayı olabileceğini söyledi. Katılmak istediği partinin Atatürk’ün kurduğu CHP olmadığını belirten Söğütlügil, Akşener’in kuracağı parti için sinyal verdi.

Mustafa Kemal Atatürk ile baba tarafından akrabalığı bulunan Selin Söğütlüğil, The Times gazetesine 2019 yılında Türkiye'de gerçekleşecek seçimlerde milletvekili adayı olabileceğini açıkladı. Söğütligil, Kasım 2019'da yapılacak seçimlerde Meral Akşener'in kuracağı partiye katılabileceğinin işaretini de verdi.

The Times’te, ‘Atatürk’ün yaktığı ateşi parlamentoda sürdürmek isteyen mirasçı’ başlığıyla yayınlanan habere göre, aday olmak istediği partinin Atatürk’ün kurduğu CHP olmadığını belirten 47 yaşındaki Söğütlügil,  CHP'nin Atatürk'ün prensiplerine sadık kaldığını ama hedeflerine ulaşamadığını öne sürdü.

Kitapları yayınlanan bir şair olan Söğütligil, Kasım 2019'da yapılacak seçimlerde Meral Akşener'in kuracağı partiye katılabileceğinin işaretini verdi. 3 çocuk annesi Söğütlügil, "Meral Akşener'in bildirisi akıllıca ve umarım karşılığını alır" şeklinde konuştu.

Gazetenin haberinde, Türkiye'de kadınların parlamentoda temsil oranlarına da yer verildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kadın - erkek karşılaştırması yaptığı açıklamalarının da yer aldığı haberde, Meral Akşener'in kurma hazırlığında olduğu parti hakkında da bilgi verildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Selin Söğütlügil, Mustafa Kemal Atatürk'ün amcasının soyundan geliyor.