Bebek Arabası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Arabası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek arabası, bebeğiniz dünyaya geldikten sonra kullanacağınız ilk araç gereçlerden biridir. Bebeğinizi hastaneden evinize emniyetli ve konforlu bir şekilde taşımak için uygun bir yeni doğan bebek arabası seçmek oldukça önemlidir.

Bebek arabası, bebeğiniz dünyaya geldikten sonra kullanacağınız ilk araç gereçlerden biridir. Bebeğinizi hastaneden evinize emniyetli ve konforlu bir şekilde taşımak için uygun bir yeni doğan bebek arabası seçmek oldukça önemlidir. Bebeğiniz büyüdükçe ise seyahat ve gezintileriniz için en hafif bebek arabasına sahip olmak size avantaj sağlar. Peki, bebek arabası takımı alırken nelere dikkat etmeniz gerekir? İşte detaylar…

Pratik ve Kullanışlı Bebek Arabası Modelleri

Bebek arabaları, farklı gereksinimlere cevap veren birbirinden farklı modelleri ile satışa sunulur. Yenidoğan döneminden itibaren kullanılan modellerin yanı sıra 5 yaşına kadar kullanılan bebek arabası çeşitleri de bulunur. Tek yönlü, çift yönlü, travel sistem, baston tipi ve kabin boy bebek arabası en sık tercih edilen modeller arasında yer alır. Bunların yanı sıra ikiz bebekleri aynı anda taşımaya olanak tanıyan ikiz büyük bebek arabası çeşitleri, pratik ve kullanışlı özellikleri ile öne çıkar.

Modüler sistem ya da seyahat tipi adlarıyla da bilinen travel sistem bebek arabaları, kompakt tasarımları ile uzun süreli bir kullanım sunar. Kabin tipi bebek arabası modelleri konforlu sürüşü ile ebeveynlere kolaylık sağlarken tentesi, barı, emniyet kemeri, konforlu iç pedi ve katlanabilme özelliği ile bebeklerin rahat bir şekilde yolculuğa çıkmasına yardımcı olur. Tek ve çift yönlü arabalar, bebeğinizin size ya da çevreye dönük şekilde seyahat etmesini sağlar.

Bebeğiniz büyüdükçe daha hafif bir arabaya ihtiyaç duyabilirsiniz. İlerleyen dönemlerde hem bebeğinizi hem de arabayı daha rahat bir şekilde taşıyabilmeniz için hafif tasarımlarıyla öne çıkan baston tipi bebek arabaları son derece idealdir.

Bebek Arabası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Konforlu ve güvenilir bir yolculuk deneyimi için pek çok model tasarlanır. Değişik özelliklerle donatılan bebek arabaları arasından ideal olanı bulma konusunda kafanız karışabilir. Aşağıda sıraladığımız bazı hususlar doğru ürünü seçmenizde size yardımcı olabilir:

Emniyetli Olmalı

Bebekler için güvenlik son derece önemlidir. Satın alacağınız ürünün 5 noktaya sahip dayanıklı emniyet kemerinin olması, ön kısmında tutunma barının yer alması, fren sistemine sahip tekerleklerinin bulunması gerekir.

Farklı Hava Koşullarına Uyum Sağlamalı

Tasarımı ve aksesuarları ile farklı mevsim şartlarına uyum sağlayan bir bebek arabası, bebeğiniz ile gezintiye dilediğiniz mevsimde çıkabilmenize imkan tanır. Bu bakımdan açılır kapanır tenteli, yağmurluklu, su geçirmez yapıya sahip bir bebek arabası seçmeniz gerekir.

Konforlu Olmalı

Bebek arabalarının yolculuk boyunca bebeklerin konforunu sağlaması gerekir. Ürünlerin terletmez kumaşa sahip olması, iç pedlerinin rahat olması, arabanın dik ve yatar pozisyonda kullanılabilir olması oldukça önemlidir. Ayrıca kolay bir şekilde dönen tekerleklerinin bulunması ve engebeli zeminlerde sarsıntıyı hissettirmeyen süspansiyon sistemine sahip olması da konfor açısından önem taşır.

Servis ve Garanti Olanakları Bulunmalı

Bebek arabalarının ana gövdesi ve parçalarında zamanla bazı sorunlar oluşabilir. Bu nedenle servis imkanı bulunan ve garanti süresi konusunda avantaj sağlayan modelleri tercih etmek gerekir.

Hafif ve Kullanışlı Olmalı

Bebeklerle yolculuk bazen yorucu olabilir. Bebek arabalarının anne babaların yükünü hafifletecek detaylarla donatılmış olması gerekir. Kullanımı kolay olan, pratik bir şekilde parçaları takılıp çıkarılabilen ve katlanabilen hafif modeller ebeveynlerin yardımcısı olur. Sepeti bulunan modeller, eşyaları taşıma konusunda rahatlık sunar. Bunun yanı sıra otomobilinizde ve evinizde arabanızı rahatça muhafaza edebilmeniz için katlanabilir bebek arabasını tercih edebilirsiniz. Bu modeller az yer kaplamasıyla avantaj sağlar. Muhafaza konusunda sorun yaşıyorsanız küçük bagajlar için bebek arabası modellerini tercih edebilirsiniz.

Kullanım amacına göre ürün seçmeniz de önem taşır. Kısa ve günlük gezintiler için daha hafif, pratik modelleri; arabalı yolculuklar için ise tam donanımlı, yer kaplamayan katlanır bebek arabası modellerini tercih edebilirsiniz. Seçim konusunda kullanım süresi önemli bir kriterdir. Bebeğiniz büyüdükçe çeşitli aparat ve aksesuarları ile bu duruma uyum sağlayan, taşıma kapasitesi yüksek ürünler uzun süreli kullanım için uygundur. Bebeğinizin ilk yıllarında kullanabileceğiniz hafif ve daha küçük ürünler için ise yenidoğan bebek arabalarını değerlendirebilirsiniz.

En İyi Bebek Arabası Markaları

Çocuk arabası çeşitleri farklı pek çok marka tarafından ebeveynlerin beğenisine sunulur. Kraft; her yaşa ve ihtiyaca hitap eden bebek arabası markaları, modelleri ve farklı fiyat seçenekleri ile beklentilere cevap verir. Birbirinden şık ve kullanışlı tasarımlara sahip ürünlere bebek arabası kampanyaları ile ulaşmak mümkündür. Siz de dayanıklı, emniyetli, kullanışlı ve uzun ömürlü modeller için Kraft bebek arabası fiyatlarını inceleyebilir, alışverişe başlayabilirsiniz.