Bilecik Valisi’nden flaş çıkış: 'Davos’a alternatif olur'

Bilecik Valisi’nden flaş çıkış: 'Davos’a alternatif olur'

Vali Büyükakın, Söğüt'te kurulacak küresel toyun, Davos'a alternatif olacağını kaydetti.

737. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında Yörük Kurultayı, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükakın burada yaptığı konuşmada, "Söğüt'te insana, devlete dair her şeyin konuşulacağı bir toy neden olmasın? Söğüt'te kurulacak küresel toy, Davos'a alternatif olur" dedi.

Türk Sofrası Salonu'nda, Söğüt Kaymakamı Murat Öztürk, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve Yörük Türkmen temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen kurultayda konuşan Vali Büyükakın, bu geleneğin yaşatılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

‘ÇOCUKLARIMIZ SÜPERMAN'I BATMAN'I DEĞİL, BİZİM KAHRAMANLARIMIZI ÖRNEK ALIR'

Büyükakın, Ertuğrul Gazi'yi ve geleneğini anlatan, bunu her kesime ulaştıran bir sistem oluşturmak zorunda olduklarını belirterek, "Önümüzdeki seneden itibaren dönemin tarihine ilişkin sempozyumlara başlarsak bu ruh, bu dönem çok daha fazla kişi tarafından bilinir. O nedenle önümüzdeki sene için bu çalışmayı başlatacağız. Bu kültürü sürdürmek için o döneme ilişkin konuları anlatan sempozyumlar düzenlemeli ve bu konuda romanlar yazılmalıdır. Bunu başarırsak çocuklarımız 'Süperman'i, 'Batman'i değil, bizim kültürümüzün kahramanlarını örnek alır. Biz bunu romanlarla, tiyatro oyunlarıyla başaracağız." diye konuştu.

Şenliklerden sonra, gelecek yıl gerçekleştirilecek Ertuğrul Gazi Sempozyumu ve oyun yazımı çalışmalarına başlanılması gerektiğini dile getiren Büyükakın, şöyle devam etti:

"Biz burada olalım olmayalım, bunlar yapılmalı. Bunlar toyu toy yapan şeyler. O zamanki toyda devlet meseleleri konuşulmuş. Şimdi neden yapılmasın? Davos'ta bugün yapılıyor. Neden Söğüt'te yapılmasın? Söğüt'te bunun gerçekleşmesi için elimden gelen çalışmayı başlattım. Söğüt'te insana, devlete dair her şeyin konuşulacağı bir toy neden olmasın? Gönül coğrafyamızda bunu başaracak güçteyiz. Bunu başarmak Söğüt'e yakışır. Söğüt'te kurulacak küresel toy, Davos'a alternatif olur. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen Cumhurbaşkanımızın bu görüşünü 'Devleti yaşat ki insan yaşasın' diyen düşünceyle birleştirirsek bu ruhu yaşayabiliriz. Bunu başarmak zorundayız."