Bilek Ölçüsüne Göre Erkek Saat Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Bilek Ölçüsüne Göre Erkek Saat Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Erkekler için saat modelleri, şık ve estetik bir görünümün yanı sıra iddialı bir tarzın tamamlayıcı bir parçası.

Erkekler için saat modelleri, şık ve estetik bir görünümün yanı sıra iddialı bir tarzın tamamlayıcı bir parçası. Erkek saat modellerinde, markalar ve seriler tarza yönelik detaylar barındırırken, saatin iyi durması için bilek ölçüsüne uygun bir seçim önemli. Erkek saatlerde bilek ölçüsüne göre kol saati nasıl seçilir, bakalım…

Kasa çapı nasıl olmalı?

Saatlerde büyüklüğü belirleyen en önemli kriterler içinde kasa çapı yer alıyor. Her erkekte bilek kalınlığı elbette ki farklı ancak genel olarak erkek saat modellerde bir çap aralığı mevcuttur. Kasanın çapı bir erkek saat modelinde en çok öne çıkan unsur denebilir. Erkek saat modellerinde kasa çapı genellikle 38 milimetre ile 52 milimetre arasında değişir. Kasa çaplarında, 46 milimetrenin üzerindeki modeller dikkat çekici erkek saatleri içinde gösterilir. 38 milimetre altındaki saatler ise erkeklerde çok fazla tercih edilmez.

Kasa çapına göre ideal bir erkek saat seçimi için bilek ölçümü yapmak önemli. Erkeklerde bileğin 12 santimetrenin altında olması, bileğin orta ve küçük standartta olduğunu gösterir. Bu durumda 38 milimetre ile 42 milimetre arasında seçim yapılabilir. Bileği 18 santimetreden kalın erkekler içinse, 44 milimetrenin üzerinde çapa sahip saatler tercih edilir.

Kayış genişliği ve kayış tipi

Erkek saat modellerinde kayış formu da çok önemli bir konu. Bir saatin görünümünde kayış çok etkili bir faktör. Saatlerin kayış ölçüsünü öğrenmek için teknik özelliklerine bakabilirsiniz. Kayış genişlikleri saatlerin ürün kodlarına göre internette yer alır. Kayış genişliği kadar önemli olan diğer bir konu da kayışın türüdür. Erkek saat kayışı nasıl olmalı dendiğinde metal ve deri en popüler iki seçenek olarak öne çıkıyor. Metal saatler deri modellere göre daha hacimli göründüğü için bilek kalınlığı yüksek olan erkekler için metal önerilebilir. Spor ve rahat bir görünüm içinse, kumaş ve hasır kayışa sahip erkek saat modelleri düşünülebilir.

Erkek saatlerde marka seçimi

Saat markası seçimi, göz alıcı bir deneyim açısından çok önemli. Erkek saat markaları içinde seçim yaparken, markanın kasa çapı ve derinliği, kayış çeşitleri, sunduğu fonksiyonel özelliklere dikkat edilebilir. Erkeklerin en çok tercih ettiği saat markaları içinde Upwatch, Versace, TommyHilfiger, Seiko, Lacoste, Guess, Fossil ve Diesel yer alıyor. Bunlara ek olarak Daniel Klein, Fila ve Armani Exchange de sevilen erkek saat markalarından.

Orijinal erkek saat modellerini, garanti kartı ve faturalı şekilde sunan, ücretsiz kargo ve güvenli ödeme altyapısı ile öne çıkan Tek Saat, erkek saat alışverişinde tercih edilebilecek adreslerin başında geliyor.