Bir tuğgeneralin sessizce ölümü

Bir tuğgeneralin sessizce ölümü

Cenaze namazı kılınırken Yavuz Ekrem Arslan’la ilgili tutuklama kararı verilmesinin üzerinden tam 476 gün geçmiş ve hakkında henüz bir iddianame yazılmamıştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, ‘FETÖ tutuklusu hastanede öldü’ başlığıyla gördüğü haberin ardından giderek, eski Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan’ın ölümüne kadar giden süreçte yaşadıklarını yazdı. Ergin, “Cenaze namazı kılınırken Arslan’la ilgili tutuklama kararı verilmesinin üzerinden tam 476 gün geçmiş ve hakkında henüz bir iddianame yazılmamıştı. Üzerindeki suçlamayla birlikte toprağa verildi. Kendisini savunma imkânı bulamadan öbür dünyaya göç etmiş oldu” ifadelerini kullandı.

Sedat Ergin, ‘Bir tuğgeneralin sessizce ölümü’ başlıklı yazısında, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz 2016 tarihinde Manisa Birinci Piyade Eğitim Tugay komutanı olan Tuğgeneral Arslan’ın, o sırada Gümüldür’de ailesiyle tatilde olduğunu, olay patlak verince tugaya intikal ettiğini belirtti.

Manisa’daki tugayda darbe faaliyetine dönük bir hareketlenme yaşandığına ilişkin bilgiye rastlamadığını belirten Ergin, “Buna karşılık darbecilerin hazırladığı görevlendirme listesinde Tuğgeneral Arslan’ın adının karşısına “Manisa Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı” yazılmış. Arslan, 16 Temmuz sabahı Manisa’da gözaltına alındı. Sevk edildiği Manisa Adliyesi’nde verdiği ifadede, “Yurtta Sulh Konseyi” adına hazırlanmış olan bu listedeki görevlendirmenin gıyabında yapıldığını belirterek, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve darbe girişimine katıldığı iddialarını reddetti. Bu ifadesi kendisini tutuklanmaktan kurtarmadı” diye yazdı.

Arslan’ın, 19 Temmuz günü tutuklanarak, İzmir Buca’daki F tipi cezaevine gönderildiğini, ardından bir dizi sağlık sorununun çıktığını, sevk edildiği hastanede vücudunun beslenmeyi kabul etmediğini ve 50 kilonun altına düştüğünü belirten Ergin, düzenlenen raporda psikolojik sorunlara da atıflar yapıldığını ve Arslan’ın, sağlık nedeniyle serbest bırakılmasına karar verildiğini kaydetti.

En son Gülhane Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve cumartesi akşamı vefat eden Arslan’ın ölüm raporuna, asidoz ve hipovolemik şok notu düşündüğünü, bu şokun ölümcül bir durum yarattığını bildiren Ergin, “Yavuz Ekrem Arslan geçen pazartesi günü kılınan öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda sessizce toprağa verildi. Cenazede aileyi en çok yaralayan noktalardan biri, Arslan’ın tabutunu Türk bayrağına saramayışları oldu. Çünkü Arslan statüsünü kaybetmiş bir generaldi. Cenaze namazı kılınırken Arslan’la ilgili tutuklama kararı verilmesinin üzerinden tam 476 gün geçmiş ve hakkında henüz bir iddianame yazılmamıştı. Arslan, üzerindeki suçlamayla birlikte toprağa verildi. Kendisini savunma imkânı bulamadan öbür dünyaya göç etmiş oldu” diye yazdı.