Bitcoin ATM'leri Nasıl Çalışır?

Bitcoin ATM'leri Nasıl Çalışır?

Bir bitcoin ATM, kullanıcıların nakit para yatırmasına ve bitcoin ve/veya diğer kripto para birimleri almasına olanak tanıyan İnternet bağlantılı bir kiosktur.

Bitcoin ATM'si Nedir?

Bir bitcoin ATM, kullanıcıların nakit para yatırmasına ve bitcoin ve/veya diğer kripto para birimleri almasına olanak tanıyan İnternet bağlantılı bir kiosktur. Bitcoin ATM'si, banka müşterilerinin banka hesaplarından fiziksel olarak para çekmelerine, para yatırmalarına veya transfer etmelerine olanak tanıyan otomatik vezne makinesinden (ATM) farklıdır. Bunun yerine, bitcoin ATM'leri, bitcoinleri kullanıcının dijital cüzdanına sık sık QR koduyla teslim eden blok zinciri tabanlı işlemler üretir.

Bitcoin ATM'lerini Anlamak

Müşteriler, bir bitcoin ATM aracılığıyla bitcoin ve diğer kripto para birimleri satın alabilir. "ATM" terimi yanıltıcıdır. Makineler ATM değil ve nakit vermiyorlar. Bunun yerine, bitcoin ağına bağlanan ve kullanıcıların yatırdıkları parayı kullanarak kripto jetonları satın almalarına izin veren kiosklardır. Bitcoin ATM'leri nadiren büyük finans kurumları tarafından yönetilir ve müşterilere bir banka hesabına erişim sağlamaz.

Alıcılar genellikle kendi bitcoin cüzdan adresleri ile eşleşen bir QR kodunu tararlar ve bu adrese kazanılan paralar gönderilir. Alıcının halihazırda bir cüzdanı yoksa, bir cüzdan oluşturulabilir. Satın alma işleminin ardından, müşterinin cüzdanında bir bitcoin kaydı görünecektir, ancak bu birkaç dakika sürebilir.

BTM'yi nasıl kullanırsınız?

● Çevrimiçi arama yaparak size en yakın BTM'yi bulun. Size en yakın BTM'yi bulmak için CoinATMradar gibi bir araç kullanın.
● Üreticiye bağlı olarak, makine iki yönlü Bitcoin'den fiat'a para işlemleri sunabilir ve Bitcoin satın almanıza ve satmanıza olanak tanır. Çoğu makine yalnızca fiattan Bitcoin'e transferleri etkinleştirir, bu da Bitcoin'i yalnızca fiat parayla satın alabileceğiniz anlamına gelir. Fiat parası sadece devlet tarafından verilen yasal para birimidir. Ülkenin temel para birimidir: rupi, dolar, ruble vb.
● Yalnızca birkaç makine, herhangi bir kimlik belirtmeden Bitcoin satın almanızı sağlarken, çoğu telefon numaranıza veya başka bir kimlik türüne ihtiyaç duyar. Makineye ve operatöre bağlı olarak kişisel bilgilerinizi çeşitli derecelerde ifşa etmeniz istenebilir. Bu, Bitcoin'lerinizin uyumluluğunu ve güvenliğini sağlamak için yapılır.

Bitcoin ATM Kullanmak İçin Nedenler

Başka bir ödeme şekli yerine bir Bitcoin ATM'yi seçmenizin dört temel nedeni vardır. Kolaylık, gizlilik, güvenlik ve güven nedenler arasındadır. Bu dört neden, diğer parasal işlem türleri gibi, bir platformun başarısı için kritik öneme sahiptir. Bunlardan biri kaldırılırsa, insanlar yakında hizmete olan inancını kaybedecekler.

1: Kolaylık

BTM'ler, Bitcoin'i saniyeler içinde satmanıza veya satın almanıza olanak tanır. Bazı BTM'ler hemen bir hesap açmanıza izin verir. BTM ile işlem yapmak için tek ihtiyacınız olan bir Bitcoin cüzdanıdır. Tek bir işlemi gerçekleştirmek için haftalar sürebilen kripto para borsalarının aksine, BTM'ler çok daha hızlıdır. Kripto paran olmasa bile cüzdan, bazı BTM'ler, akıllı telefonunuzdan başka bir şey kullanmadan anında bir tane oluşturmanıza izin verir. İşlemler, yalnızca QR kodunuzu veya cüzdanınızın genel adresini kullanarak basit bir şekilde tamamlanabilir.

2: Gizlilik

Bitcoin ATM'leri, Bitcoin'leri anonim olarak satın almanıza ve satmanıza olanak tanır. BTM işlemleri KYC veya AML'ye ihtiyaç duymaz. KYC, "Müşterinizi Tanıyın" anlamına gelir ve tanımlama için kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyan bir dizi standardı ifade eder. Nakit hizmet firması olarak kripto para birimlerine katılmak istediğinizde bu önerileri gözden geçirmenizde fayda var. AML, kara para aklamanın önlenmesi anlamına gelir ve düzenleyici makamlar tarafından oluşturulan bir dizi düzenlemeyi ifade eder.

KYC, öncelikle, her komisyoncu veya bayinin, hayati müşteri bilgileri, özellikle de kişi adına hareket etme hakkına sahip olan kişinin kimliğinin bilinmesi ve bunlara ilişkin kayıtları muhafaza etmesi gerektiğini şart koşar. BTM işlemleri, müşterinin gizliliğini korumak için harika bir yöntemdir. BTM'ler kullanılarak yapılan işlemler özeldir, yani yalnızca siz ve alıcı ticaretten haberdardır.

3: Güvenlik

BTM'ler, anonimlik işlevi ile kullanıcının kimliğini koruyarak tüketici güvenliği sağlar. Cüzdanınızla ilgili hiçbir bilgi ifşa edilmez ve işleminiz saniyeler içinde tamamlanır.

Bitcoin ATM'sinde Bitcoin Nasıl Satılır

Bitcoin'inizi nakit olarak değiştirmek ister misiniz? Bazı Bitcoin ATM'leri Bitcoin satmak için de kullanılabilir.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

● Henüz bir hesabınız yoksa, bir Bitcoin ATM operatöründe bir hesap açmanız gerekecektir.
● Ardından, kiosklarından birini kullanarak hesabınıza giriş yapın, satmak istediğiniz Bitcoin miktarını ve hangi cüzdan adresinden satış yapmak istediğinizi belirtin.
● Bu işlem Bitcoin ağında veya blok zincirinde onaylanmalıdır ve tamamlandığında size bildirilir ve paranızı çekebilirsiniz. Bu, Bitcoin satın almaktan daha uzun sürer ve bazı operatörler diğerlerinden daha fazla zaman talep eder.
● Bitcoin alımlarında olduğu gibi, ATM operatörü işlem için bir ücret talep edecektir, bu nedenle alacağınız nakit, operatörün maliyetinden ve belki de madenci ücretinden daha az olacaktır.