Burun estetiği hakkında bilmeniz gerekenler

Burun estetiği hakkında bilmeniz gerekenler

Burun estetiği, rinoplasti adıyla da bilinen burun şeklinin değiştirilmesine yönelik cerrahi operasyonlardır.

Burun estetiği, rinoplasti adıyla da bilinen burun şeklinin değiştirilmesine yönelik cerrahi operasyonlardır. Gerek tıbbi tedaviler gerekse fiziksel görünümün değiştirilmesi amacıyla yapılabilen bu uygulamalar, en sık gerçekleştirilen estetik operasyonlar arasındadır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Rinoplasti, uygulanma amacına göre farklı tekniklerle gerçekleştirilebilen bir operasyondur. Burun estetiği nasıl yapılır sorusuna yanıt vermek gerekirse, açık veya kapalı yöntemle gerçekleştirilebilen burun estetiği genellikle genel anestezi altında yapılır. Kapalı ameliyatlarda burun deliklerinden giriş yapılır ve herhangi bir kesi açılmaz. Açık ameliyatlarda ise burun içerisindeki dokuların görülebilmesi ve detaylı müdahalelerin gerçekleştirilebilmesi için kesiler açılır. Her iki yöntemin de kendi içerisinde farklı teknikleri, avantaj ve dezavantajları vardır. Bu nedenle burun estetiğinde kişiye özgü olarak en uygun tedavi seçeneği, hekim tarafından yapılacak muayeneden sonra operasyonun amacına göre belirlenir.

Burun estetiği hem kadınlar hem de erkekler tarafından burundaki yapısal bozukluklar, doğumsal veya travmaya bağlı kusurlar gibi çeşitli sağlık sorunlarının tedavisi veya istenmeyen görünümün düzeltilmesi gibi amaçlarla gerçekleştirilebilir. İstenmeyen burun şeklinin değiştirilmesine yönelik burun estetiği uygulamalarının en önemli faydası kişinin özgüveninin artması, psikolojik anlamda rahatlaması ve kendini daha iyi hissetmesidir. Tıbbi anlamda ise burun estetiği faydaları arasında şunlar yer alır:

● Sinüs sorunlarını tedavi eder.

● Horlama sorununu ortadan kaldırır.

● Burundaki kırık, çatlak gibi travmalardan kaynaklı şekil bozuklukları düzeltilebilir.

● Solunuma ilişkin sorunlar tedavi edilebilir.

● Doğuştan gelen yapısal burun sorunları giderilir.

● Burun düşüklüğü, kemerli burun, geniş burun, küçük veya büyük burun, asimetrik burun, iki burun deliği arasını kapatan septuma ilişkin sorunlar, eğrilikler ve burun ucuna ilişkin her türlü fiziksel problem tedavi edilir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları; operasyonun gerçekleştirilme amacı, burundaki yapısal sorunun veya istenen değişikliğin boyutu, operasyonda kullanılacak teknik, cerrahın deneyim ve tecrübesi gibi birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir. Dolayısıyla burun estetiği ne kadar sorusunun net bir yanıtı yoktur. Örnek vermek gerekirse burun ucuna ilişkin basit bir düzeltmeyi içeren rinoplasti, daha önceden operasyon geçirmiş burunların yeniden tedavisi veya solunumu etkileyen yapısal sorunların tedavisi gibi daha geniş çaplı operasyonlar kadar maliyetli değildir. Burun estetiği yaptırmayı düşünen kişiler, hekimleri tarafından gerçekleştirilecek ilk muayene sonrasında fiyatlandırma hakkında detaylı bilgi alabilir.

Doktorumu Nasıl Seçmem Gerekir?

Burun, yüz simetrisi üzerinde en büyük etkiye sahip olan organımızdır. Burunda doğumsal olarak var olan veya sonradan oluşan herhangi bir şekil bozukluğu yüz görüntüsünü önemli ölçüde olumsuz etkileyebilir. Aynı şekilde alanında uzman, deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirilmeyen veya yeni teknolojiye sahip cihazlar kullanılmadan yapılan operasyonlar sonrasında burunda istenmeyen bir görünüm ortaya çıkabilir. Bu durum sonraki tedavileri zorlaştırdığı gibi gereksiz zaman ve bütçe kayıplarına neden olur. Dolayısıyla doktor seçimi yapılırken cerrahın eğitimi, tecrübesi ve önceden yaptığı tedaviler göz önünde bulundurulmalıdır.

Burun Estetiğini Nerede Yaptırmalıyım?

Başarılı bir burun estetiği için doktor seçimi kadar önemli olan bir diğer faktör ise burun estetiğinin yaptırılacağı merkezdir. Rinoplastide yenilikçi yöntemler kullanmayı tercih eden, üst düzey teknolojiye sahip tıbbi ekipmanlar kullanan ve deneyimli cerrahlar ile çalışan merkezlerin tercih edilmesi gerekir. Bu anlamda Healdone Medikal Sağlık ve Estetik Merkezi olarak 12 yılı aşkın tecrübeyle ülkemizdeki pek çok hastamızın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden burun estetiği için gelen misafirlerimize hizmet veriyoruz. Eğer siz de burun estetiği yaptırmayı düşünüyor, İstanbul’da en iyi burun estetiği yapan doktor kim sorusuna yanıt arıyorsanız uzman hekimlerimizden randevu alarak detaylı bilgi alabilirsiniz..