Buz lazer ve çeşitleri

Buz lazer ve çeşitleri

Gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte artık lazer işlemi daha kolay, ağrı ve acıyı daha az hissedebileceğiniz bir cihaza dönüştü. Buz lazer en son çıkmış işlemlerinizi daha kolay gerçekleştirebileceğiniz epilasyon yöntemlerindendir.

  Bu yöntem sayesinde vücudunuzda bulunan tüm kıl köklerine cihazın sahip olduğu dalga boylarıyla istenmeyen tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Diğer yöntemlere göre bu sistem uygulama alanında daha fazla bölgeye ulaşır yapılan atışlarda daha çok kıl köklerini temizler. İşlem olarak tüm vücudu ele aldığımızda diğer lazerlere göre 35-40 dakika gibi kısa bir sürede işlem gerçekleştirilir.

Buz lazer çeşitleri etki olarak daha fazla kıl köküne ulaştığı için seans olarak başka epilasyon çeşitlerine göre daha az sayıda olacaktır. Diğer epilasyon yöntemlerine başlandığında yaklaşık 10 seans gidilip bazen de ek seanslara gerek duyulmaktadır. Ama son teknoloji sayesinde buz lazer 6 seansta etkisi gözle görülür olacaktır. Bu lazer yöntemi sayesinde kıl köklerinize yapılan atışlar daha sık ve fazla olduğundan kıl kökleriniz ısınmaya başlar daha etkili hale gelir. Kıl kökleriniz ısınırken yukarıdan verilen soğuk uygulama sayesinde ağrı ve acı duyma daha az seviyeye düşürülecektir.

Her tene uygun olan bu yöntem sayesinde güvenli bir şekilde tüm cilt yapıların uygulanabilir. Ama eğer cildinizde bir sıkıntı yaşıyorsanız alerjik bir durumunuz varsa doktorunuza danışarak lazere başlamalısınız. Uzun işlemler aylarca süren ve tekrarlanması gereken seanslar yerine bu sistemi tercih ederek istenmeyen tüylerinizden kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

Yüz Bölgesinde Buz Lazer

Tüm vücuda uygulanan bu yöntem sayesinde yüzünüzdeki kıllardan, tüylerden kurtulmanız artık çok kolay. Yüz bölgesi hormonel bozuklukların yaşandığı zaman tüylenme oluşan bölgelerdendir. Buz başlıklı lazer epilasyon yöntemiyle yüzde oluşacak ayva tüyleri, bıyıklar ve hormonel oluşacak kıllardan kurtulmak için bu yöntem tercih edilir.

Yüz tüyleri özellikle bayanlar için büyük bir sorun teşkil eder. Bıyık bölgesindeki kıllar alındığında sürekli çıkabilmektedir bu da rahatsız edici bir görüntü sergilemektedir. Tekrar bu tüylerin çıkmaması için etkili bir yöntem gereklidir. Buz lazer istenmeyen yüz tüylerini kalınlaştırmaz,kıl artışı azalır en kısa süre içerisinde kıllar yok olur. Yüzünüzdeki ince tüyler, açık renkte olan kıllara bile etki sağlamaktadır. Son teknoloji cihaz olan buz lazer sayesinde yüzünüzde burun kıllarınızı, kulak içi kılları, ve kaşlarınızda istemediğiniz tüyleri almak için özel bir başlığa sahiptir. Bu başlık sayesinde kıl kökleriniz yavaş bir şekilde ısınırken sizlere yukarıdan verilen soğuk sayesinde ağrı ve acı yok denecek kadar az olacaktır. Sağlık açısından en hijyenik şekilde bu uygulama eğitimle lazerciler sayesinde yapılmakta ve sizleri istediğiniz görüntüye kavuşturmaktadır.

Buz lazer sayesinde;

  • İstenmeyen tüylerinizden en kısa sürede kurtulabilirsiniz.
  • Buz lazer uygulaması bittikten sonra cildiniz pürüzsüz bir görünüme kavuşacaktır.
  • Kılların oluşturduğu batıklar yok olacaktır.
  • Bu yöntem yapılırken ağrı ve acı en az seviyede olacaktır.
  • Cildinizde serinlik hissi oluşur masaj uygulaması gibi etki sağlar.
  • Her mevsim rahatlıkla bu lazer yöntemini uygulatabilirsiniz.
  • Açık renkli tenler ve güçsüz tüylere de etkili sonuç vermektedir.
  • Kıl kökleri kalın olan erkekler içinde oldukça etkili bir yöntemdir.
  • Deri üstüne ve sadece deri altındaki kıllara nüfus ettiğinden herhangi bir hastalığa sebebiyet vermez.

Hamilelikte Buz Lazer Uygulaması

Hamile olan bayanlar ve hamilelik düşünen kişilerin buz lazer yaptırması kesinlikle önerilmez. Işıkla yapılan hiçbir yöntem hamile olan kişilere önerilmez. Bu tedaviyi uyguluyorsanız ve bu süreçte hamile kaldıysanız buz lazeri erteletme imkanınız vardır. Hemen işlem durdurulur ve tedavi ertelenir. Hamile kalmayı düşünen kişiler bu yöntemi öncesinde uygulatabilirler. Doğum yapan kadınlarda doğumdan sonra uygulama yaptırmalarında sakınca yoktur.

Buz Lazer’in Kalıcılığı

Vücut kıllarından kurtulmak için çeşitli yöntemler denenmektedir. Lazer uygulamasını yaptıran kişiler kıl köklerinden kolay bir şekilde kurtulmaktadır. Fakat ince ve açık renkli tene sahip olanlar lazer uygulamasını yaptıramamakta bazen de jiletle kıl kökleri kalınlaştırılmaya çalışılmaktadır. Kişilere göre etkili olup bazılarında etkisi olmamaktadır. Artık buz lazer sayesinde istenmeyen tüm vücut tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Etkisi oldukça fazla olacak olan bu yöntem hem acısız olup hem de yüzünüze bile uygulama yaptırabilirsiniz. Her mevsime uygun yaz, kış uygulaması kolay olan buz lazer vücudunuz için en kalıcı yöntemdir.