CANLI | Ekrem İmamoğlu: 31 Mart'tan sonra 'her şey çok güzel olacak' demiştim

CANLI | Ekrem İmamoğlu: 31 Mart'tan sonra 'her şey çok güzel olacak' demiştim

Seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da artık adalet, eşitlik sevgi, hoşgörü olacak. İsraf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulunuyor.

İmamoğlunun açıklaması şöyle:

Öncelikle bugünkü 23 Haziran İBB seçimi en önemli ifadelerinden birisi de Türkiyenin demokrasi sürecine olan katkısıydı. Bugünkü seçimin neticeleri hayırlı olsun.

Bugün 10 binlerce hatta 100 binlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan yol arkadaşlarıma, günün kahramanlarına, sandıklarda hizmet eden bütün arkadaşlarıma minnet duygularımı iletmek istiyorum. İyi ki varlar, onlar demokrasi kahramanlarıdır. Şunu belirtmek isterim ki, nert sonuçlar tutanaklarla olur. Yol arkadaşlarıma, sandık kurulu üyelerine, ilçe seçim kurulundaki arkadaşlarıma sonuçlar netleşinceye kadar asla sandıkları terk etmemenizi hepinizden rica ediyorum.

'TARİHİ SORUMLULUK HALA DEVAM EDİYOR'

Biz Türkiye’de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanız. Maalesef demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşanan her şeyi milletimiz biliyor. Ama saatleri, durdurarak zamanın akışını asla örtemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra aynı zamanda bir de hesap pusulasının çıktığını duyurmak isterim. Vatandaş 31 Mart’tan bu güne yapılan büyük haksızlığın hesabını o bir avuç insana kesmiştir. İstanbul’da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. İstanbul’da herkesin ortak bir sayfa açtığı anlamına, yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Artık İstanbul’da israf, şatafat, kibir, ötekileştirme, ön yargı dönemi bitmiş, kardeşlik, sevgi dönemi başlamıştır.

16 milyon İstanbullu adalete olan güvenimizi tazelemiştir. Bunu yalnızca bana oy verenler değil seçimleri büyük bir sukûnetle geçiren tüm vatandaşlarımız sağlamıştır. Her birine yürekten teşekkür ediyorum. Sizler Türkiye’nin demokrasi itibarını tüm dünya karşısında korudunuz. Dünya ülkelerine işin aslını öğrettiniz. 100 yılı aşan demokrasi geleneğimize sahip çıktınız.

Yurdumun güzel insanlarına ve tabii ki tüm 16 milyon İstanbulluya sonsuz teşekkür ediyorum. Seçimi bir parti, bir kişi bir grup değil bütün Türkiye kazanmıştır. Bunu şu anda belki herkes hissedemiyor. Ama göreceksiniz yakın zamanda herkes böyle hissedecek. Bunu sağlamak için kimseyi ayırmadan, dışlamadan çalışacağım. Vatandaş bana İstanbul’un işsizlik mücadelesini, hızlı kaliteli ve ucuz ulaşım seferberliğini başlatmak için kutsal bir görev vermiştir. Bu benim hayatımdaki en önemli, en gururlu görevdir. Bu seçim, Türkiye için var olan pek çok ön yargıyı reddetmiştir. Çünkü biz birbirinden çok farklı insanlar olarak sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Bundan sonra her kim giyimine bakara hayat tarzına bakarak bir ön yargı oluşturuyorsa İstanbul İttifakı aklına geldin. Kardeşlik, sevgi ve saygı dönemi başlamıştır. Her kesimden her insanımızdan en üst düzeyde yararlanacağım.”

'BİRLİKTE YÖNETMEYE TALİBİM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyorum, “Daha hızlı metro yapmak gibi mülteci konuları gibi İstanbul’un acil sorunlarında uyumlu bir şekilde çalışmanın önemi ortadadır. İstanbul’un acil sorunlarında işbirliği içinde çalışmamızın önemi ortadadır; konuştuğumuz şey 16 milyon insanın ihtiyacıdır. Sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve talibim. Sizi en kısa zamanda ziyaret etme talebini iletiyorum.

Referans kağıtlarıyla işe girme dönemi bitmiştir. Partiler kutsal yapılar değildir. Tabu değildir. Temel amacı milletinin kalkınması ve mutluluğu için çalışan yapılar olmasıdır. Yani partiler bir amaç değil hizmette araçtır. Bunu her vatandaşımızın duymasını istiyorum. 

'EN BÜYÜK MİLLETTİR'

Bir parti başkanı, bir belediye başkanı ya da cumhurbaşkanı fark etmez onları kutsallaştırmak milletin üzerinde bir yere koymak asla doğru değildir. En büyük millettir. Çünkü egemenli kayıtsız şartsız sadece milletindir. 

Milyonlarca oy almak, iltifatlar duymak, liderlerin ayaklarını asla yerden kesmemeli, aksine mahcup etmeli. Gördüğüm bu sevgi karşısında ancak boynumu bükerim. Yolum o yoldur. Milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalışacağım. Gençliğimiz var ve çalışkanlığımız var. 23 Haziran seçiminde çalışan tüm rakiplerime teşekkür ediyorum.