Cape Bodrum mühür dinlemedi!

Cape Bodrum mühür dinlemedi!

Bodrum’da Fikret Orman’ın sahibi olduğu Cape Bodrum Beach Resort’ta kaçak yapılaşma mühre rağmen sürüyor.

Bodrum’da Fikret Orman’ın sahibi olduğu Cape Bodrum Beach Resort’ta kaçak yapılaşma mühre rağmen sürüyor. Sahilde yapılan kaçak yapı ve asansör nedeniyle Bodrum Belediyesince mühürlenen inşaatın yapımına yeniden başlandı.

Ege Alternatif'ten Selçuk Arslan'ın haberine göre: Koronavirüs ile top yekûn seferberliğin sürdüğü şu günlerde Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’da kaçak ve izinsiz yapılar arttı. Son rant haber ise Bodrum’un Gündoğan Mahallesi’nde bulunan ve Fikret Orman’ın sahibi olduğu Cape Bodrum Beach Resort’tan geldi. Cape Bodrum Beach Resort, sahilde hizmet vermek üzere mini bar ve asansör inşaat etti.  İmar projesinde yer alamayan ve yapımı için herhangi bir izni bulunmayan yapı için harekette geçen Bodrum Belediyesi inceleme başlattı. 2 Nisan'da yapılan inceleme sonucunda yapılan bar ile asansörün kaçak olduğu tespit edildi ve inşaat mühürlendi. Mühürlenen inşaatın mühürleri sökülerek (07 mayıs) yeniden yapımına başlandı. Belediyenin kaçak yapı için koyduğu mühür işçiler tarafından sökülerek inşaata devam edildi.

“Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz”

Mühürlenen kaçak inşaatın başlaması tepkileri de beraberinde getirdi. Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüler Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Yönetim kurulu Üyesi Sema Höcek, yetkilileri göreve çağırdı. Höcek, “Cape Bodrum Beach Resort yıllardan bu yana böyle uygulamalara neden olmakta. Çalışma ruhsatının iptali için açtığımız davalar halen sürüyor. Gündoğan Belediyesi zamanında bu projeye izin verildi. Ama sahildeki yapı ve asansör projede yok. Projede olmayan bir kaçak yapı inşaat ediliyor. Bodrum Belediyesi bunun tespitini yapmış. Beklentimiz kaçak olduğu tespit edilen bir projeye izin verilmemesidir. Bu konuda yöneticileri göreve çağırıyoruz. Gündoğan’da bir çok yer bu durumda. Sahiller işgal altında. Her yerde kaçak iskele var. Bu durumu geçtiğimiz yaz kent konseyinde yaptığımız toplantıda belediye yetkilileriyle paylaştık. Yıkımı sözü verdiler ama değişen bir şey yok. Biz verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Tüm sahili zapt etmişler”

Kaçak inşaata mühür sökülerek başlanması sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Derneğin sosyal medya hesaplarında paylaşılan skandala ilişkin yorum yapan Verda Kocak, “Bu kadar çirkinlik olamaz. Bir karış boş yer bırakmamışlar sahilde. Tüm sahili zapt etmişler, bu otel yıllardır Gündoğan’ın başına bela zaten. Ayrıca çok çirkin ve işgalci bir yapı havaalanı gibi iskelemi olur bu ne aç gözlülüktür. Bu rezilliği belediye neden görmüyor Ahmet Aras oy alırken ‘iskeleleri kaldıracağız’ diye söz vermişti. Gündoğan sahili boydan boya iskelelerle çevrilmiş durumda” dedi. 

Nilgün Nuhoğlu, “ O sahil baştan başa kurtarılmış bölge zaten! İskeleler villa yalı mübarek.. Madem yapanın yanına kâr kalıyor, bizim de kafamız kel mi?