Çevrimiçi arkadaşlık sadece klasik arkadaşlık uygulamaları değil, aynı zamanda rastgele görüntülü sohbetlerdir

Çevrimiçi arkadaşlık sadece klasik arkadaşlık uygulamaları değil, aynı zamanda rastgele görüntülü sohbetlerdir

Analitik platform uygulaması Annie'ye göre Tinder, Badoo ve Bumble birkaç yıldır popüler arkadaşlık uygulamalarındandır.

Analitik platform uygulaması Annie'ye göre Tinder, Badoo ve Bumble birkaç yıldır popüler arkadaşlık uygulamalarındandır. Popülerliklerinin nedenlerinden biri, sunulan ruh eşlerini bulmaları için gerçekten kapsamlı hizmetler sunmaları: özelliklerin görüntülü sohbetleri, akıllı çöpçatanlık artışları, bölünmeleri ve birleştirilen gibi oyunlaştırma unsurları. Tüm bu aşkınızı bulma sürecini oldukça heyecan verici ve ilk bakışta çok etkili kılıyor.

Peki popüler arkadaşlık uygulamaları gerçekten de inandırıldığımız kadar etkili mi?

Bugün, bunların tüm romantik ilişkileri yaklaşık %20'si ve evliliklerin yaklaşık %17'si çevrimiçi arkadaşların ürünleridir. Ancak burada sadece klasik arkadaşlık siteleri ve uygulamalardan bahsetmediğimizi açıklığa kavuşturmak önemlidir. İstatistikler ayrıca diğer platformlarda — sosyal ağlarda, tematik forumlarda vb. tanışan çiftleri de içeriyor.

Aynı zamanda, popüler arkadaşlık sitelerinin tümünün temelde ciddi bir arkadaşlık için kurulmuş olduğu söylenemez. Psikoloji dünyasının araştırma ve anketlerine göre, arkadaşlık uygulaması kullanıcılarının yaklaşık %40'ı yalnızca kısa süreli ilişkiler ve karşılıksız seks arayışındadır. Pek çok Amerikalı bilim adamı ve araştırmacı, hiçbir akıllı partner seçiminin insanların arasındaki fiziksel çekim ve duygusal yakınlığını garanti etmediğini savunuyor. Bu nedenle onlara körü körüne güvenmek kesinlikle değmez.

Klasik web arkadaşlarının boyutuna uymuyorsanız, ne seçmelisiniz?

Arkadaşlık uygulamalarında, sonuçta bir çifti mutlu ve uzun bir süre götüren birçok başarılı arkadaşlık vakası olduğunu inkar etmiyoruz. Ancak, daha önce öğrendiğimiz gibi, bu kadar çok örnek yok. Pek çok insan için geleneksel web arkadaşlık formatı prensipte uygun değildir.

Badoo, Tinder veya Bumble gibi arkadaşlık sitelerinin ve uygulamalarının temel kazançlarından biri, buradaki iletişimin esas olarak metin yoluyla gerçekleşmesidir. Her birinin son zamanlarda görüntüleri görüntülü sohbetlere sahip olsa da, kullanıcılar bunları kullanmaya çok istekli değil. Ve sıradan mesajlaşma, bir kişinin objektif olarak değerlendirmesini ve sizin için uygun olup olmadığını anlamayı hiç mümkün kılmaz.

Birbirine bağlı siteler ve uygulamalar aracılığıyla çok daha kullanışlı ve etkili bir alternatif rastgele görüntülü sohbetlerdir. Bu iletişim biçiminin boyutu aynı anda birkaç önemli avantaj sağlar:

  • Yeni izlenimler ve fırsatlar. Rastgele görüntülü sohbetler, dünyanın farklı yerlerinden yeni insanlarla tanışmanıza, yeni şeyleri öğrenmenize ve deneyimlerinizi paylaşmanıza olanak tanır. Çevrimiçi görüntülü sohbet, olağan iletişim aralığının geçişi ve ufkunu genişletmek isteyen herkes için gerçek bir döngüdür.

  • Anlık arkadaşlık. Sonsuz kopmaları, kesilmeyi, temsili mesajlaşmayı vb. unutma. Bir görüntülü sohbette, genel olarak tam anlamıyla tek bir tıklamayla herhangi bir ekstra işlem yapmadan yeni bir kişiyle iletişime geçebilir ve sohbet edebilirsiniz. Ve aynı anda bir sonraki partnere ulaşabilirsiniz.

  • Daha yüksek güvenlik seviyesi. Arkadaşlık sitelerinin ve uygulamalarının dolandırıcıları için son derece popüler platformlar olduğunu bildiğinizden eminiz. Saf kullanıcılar güvenliklerinden yararlanırlar, onlar için sevindirmek için onlara karşı taklit ederler ve sonuçta kişi parasından mahrum kalırlar veya kendileri için başka bir fayda elde ederler. Görüntülü sohbetlerde dolandırıcılar son derece nadirdir çünkü yüzlerini göstermemeyi tercih ederler. Ve bir görüntülü sohbette, öyle ya da böyle, partnerinizin önünde açık olmanız gerekir.

Ayrıca çevrimiçi görüntülü sohbet boyutunda basit yazışmalardan çok daha fazla çeşitlilik sağlar. Ve eğer bu iletişim biçimini hala keşfetmeyi başardıysanız, bunu değiştirmenin zamanı geldi. Ne de olsa çok fazla seçenek var!

Arkadaşlık ve iletişim için popüler çevrimiçi görüntülü sohbetlerden seçmeler

Rastgele görüntülü sohbet formatı, Omegle ve Chatroulette'in piyasaya sürüldüğü 2009 yılından beri mevcut. O zamanlar özellikle işlevsel değillerdi ancak internette tesadüfen insanlarla tanışma ve iletişim kurmayı gerçekten sevdiler. Sohbet kurallarının mevcudiyetinin ilk yıllarında, kullanıcılarının günlük sayıları genellikle 1-2 milyon kişi aşıyordu. Tabii ki bu ilgi fark edilmedi. Çok sayıda, ilk rastgele görüntülü sohbetlere çok sayıda alternatif ortaya çıkmaya başladı. İnsanların çok daha işlevsel ve çeşitli olduğu ortaya çıktı.

Bugüne kadarki en ünlü görüntülü sohbetlerden bazılarına bir göz atalım:

  • Chatrandom — ilk görünümlerden çok farklı olmaya devam ediyor, ancak aynı zamanda birkaç ilginç özellik sunan çevrimiçi görüntülü sohbet. İlk olarak ilgi yoğunluğuna göre arama. İkinci olarak, birçok durumlar için tematik sohbet odaları. Ve üçüncüsü, kızlarla ayrı bir görüntülü sohbet. Ancak yalnızca premium hesap sahiplerinin ikincisine erişimi vardır.

  • JustTalk — standart bir özellik setine sahip klasik bir rastgele sohbet. Bununla birlikte, bir özelliği de vardır — grup görüntülü sohbetleri. Bunun sayesinde, bir grup gelirle ve benzer insanların düşünen aynı anda iletişim miktarı, güzel vakit geçirilebilir ve yeni bir şeyler bulunabilir. Bir anlamda JustTalk, Skype veya Zoom'a bir alternatiftir.

  • CooMeet — kullanıcılara benzersiz bir fırsat sunan rastgele görüntülü sohbet : kusursuz bir cinsiyet filtresi sayesinde yalnızca karşı cinsle arkadaşlık. Ve yabancılarla tanışmak ve iletişim kurmak istiyorsanız, genel mesaj çevirmenini açabilirsiniz.

  • Chatspin — cinsiyet filtreli ve gizliliğe önem veren görüntülü sohbet. Mesela burada gizli kalmak istiyorsanız, yüzünüzü partnerinizden gizlemek için A/I (Yapay Zeka) maskelerini kullanabilirsiniz.

  • Azar — çevrimiçi görüntülü sohbet ve video yayın hizmeti. Video yayın formatını seviyorsanız ve bunları izlemeyi veya barındırmayı seviyorsanız, Azar sizin için iyi bir seçenek olabilir.

  • Chatous — ilgiye göre arama, fonksiyonel bir mesajlaşma ve fotoğraf, ses ve video gönderme ürünleri sunan akıllı telefonlar için rastgele sohbet, yalnızca sınırlı bir süre için kullanılabilir.

  • HOLLA — geliştiricilere göre 190 ülkeden 30 milyondan fazla aktif kullanıcı olan popüler çevrimiçi görüntülü sohbet. Çoğu durumda olduğu gibi, burada cinsiyet, bakanlık filtreleri ve diğer temel ayarlara erişiminiz vardır.

  • LivU — size çok sayıda video filtresi, efekt ve çıkartma sunan rastgele sohbet. Tanıdıklarını çeşitlendirmek ve onları daha canlı hale getirmek için harika bir fırsat. Bunun dışında oldukça klasik bir sohbet kuralıdır.

Görüntülü sohbetlere olan ilgi artmaya devam ediyor. Özellikle Kovid-19 salgını ve dünya genelindeki insanın kendini izole etmesinden sonra. İşte o anda birçok insan, normal mesajlaşma yerine video aracılığıyla tanışma ve iletişim kurmayı sevdi. O zamandan beri, sohbet kuralları modern web arkadaşlıklarında lider olarak sürdürülmektedir.

Özetleyelim

yaşadığım gibi, çevrimiçi arkadaşlık sadece klasik buluşma uygulamalarıyla sınırlı değil. Birkaç yılda bir rastgele görüntülü sohbetler popülerlik kazanıyor, işlevselliklerini genişletiyor ve giderek daha fazla aktif kullanıcıyı çekiyor.

Çevrimiçi görüntülü sohbetlerin yakın gelecekte geleneksel web arkadaşlarının yerini tamamen iddia etmeyeceğiz. Bu pek mümkün değil. Bununla birlikte, çevrimiçi arkadaşlıkların tarihleri ​​kesinlikle geçmiştedir. Özellikle görüntülü iletişim daha fazla önem verilecek, mesajlaşmaya daha az önem verilecektir. Ayrıca, VR ve AR teknolojilerinin hızlı gelişimini de unutmayın, bu da bir şekilde çevrimiçi arkadaşlık ve iletişim kurma seçeneklerini görebilmedir. Çok daha heyecan verici olayların yaşanacağından eminiz!