CHP'li Çeviköz: Gazetecilik suç değildir demeye devam edeceğiz!

CHP'li Çeviköz: Gazetecilik suç değildir demeye devam edeceğiz!

Milletvekili Ünal Çeviköz 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla, basın emekçileri için bir kutlama mesajı paylaştı.

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle paylaştığı mesajında, "“Gazetecilik suç değildir” demeye devam ederek, medya ambargosuna ve  tek sesliliğe karşı mücadele veren özgür kalemlerin asla susmayacaklarına, Türkiye’nin demokratik ve özgür bir ülke olmaya devam etmesi uğruna çalışacaklarına inanıyorum. Gazetecilerin baskı altına sokulmadığı, kalemlerinin yeniden yazabildiği Türkiye özlemi ile bayramınızı kutluyorum" dedi.

Çeviköz'ün açıklamasının tamamı şöyle:

Değerli Basın Emekçileri,
Osmanlı Dönemi’ndeki istibdat yönetiminin baskı ve korkularına karşı “Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” diyerek 110 yıl önce bugün basına karşı sansür uygulaması kaldırılmıştı. Ne yazık ki, bugün basın üzerinde baskılar artarak devam ediyor. 2 yıldır süren OHAL süresince 3 bin gazeteci işsiz kaldı, 174 medya ve yayın kuruluşu ise kapatıldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası verilerine göre cezaevindeki gazeteci ve medya çalışanı sayısı 143.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 16 yıllık iktidarında farklı davalar öne sürülerek birçok gazeteci mesleğinden kopmak zorunda bırakıldı. Bugün, sadece iktidarın sesi haline getirilmeye çalışılan medya, bu 16 yılın ürünüdür. 
“Gazetecilik suç değildir” demeye devam ederek, medya ambargosuna ve  tek sesliliğe karşı mücadele veren özgür kalemlerin asla susmayacaklarına, Türkiye’nin demokratik ve özgür bir ülke olmaya devam etmesi uğruna çalışacaklarına inanıyorum.
Gazetecilerin baskı altına sokulmadığı, kalemlerinin yeniden yazabildiği Türkiye özlemi ile bayramınızı kutluyorum.