CHP’li Polat’tan kongre öncesi kritik uyarı

CHP’li Polat’tan kongre öncesi kritik uyarı

Can radyoda Birol Soylu ile 10. Köy Programı 'nın Konuğu CHP İzmir Milletvekili, YDK Üyesi Mahir Polat oldu. 

Polat'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhuriyet, ümmet toplumundan millet toplumuna geçişin en önemli değeridir. Cumhuriyet bizler ve bizim evlatlarımız yaşadığı sürece daim olacaktır. Bu devirde, bu çağda 15 Temmuz yaşanıyorsa ve bu bayramlaştırılıyorsa bundan utanılması gerekiyor. Bizim milli bayramlarımızın arkasında gözyaşı var, kan var, kurtuluş var. 15 Temmuz ise iki tane şeriatçı gücün kapışması. AKP henüz FETÖ ile yüzleşmedi. Hala FETÖ davasından aklanmamış AKP vekili vardır.

Başarısız Bir Dış Politika

ABD ile ayrı Rusya ile farklı anlaşmalar yaptık ama bu konuda şeffaf değiller. Bu konu halka şeffaf bir şekilde anlatılmadı. Bu buhran insanların sırtından geçicekse şeffaf olunmalı. Bugün Türkiye başarılı olmuş olsaydı PYD olmazdı.Askeri olarak başarılı olmuş olabiliriz ama diplomatik olarak biz bu mücadeleyi kaybettik. Arap Birliği, Filistin hepsi bizi kınadı, Avrupa bizi yalnız bıraktı. Türkiyenin hızlıca diplomasiye yönelmesi gerekiyor. CHP, şu an ki iktidarın ülke üzerinde yarattığı tahribatı düzeltecek. 

Yerel Seçimler

Parti içerisinde birbirimizi kırmadan bir uzlaşıyla aday çıkarılmasını çok önemsiyorum. Aday çıkmayan kişi tarafından partiye küslük oluyor. Bu durum parti içirisinde fay hatları oluşturuyor. Demokratik olgunlukta olmak zorundayız.Örgüt içi siyaset yapma kültürünü değiştirmeliyiz.Türkiye 17 yılda çok fazla geriye gitti. Demokrasiden uzaklaştı. Tüm kurumlarıyla ve kurumlarıyla gerileşti. Gençleriyle, kadınlarıyla apolitikleşti. Artık bu partiyi gençleştirmemiz lazım. Genç bir kadro yetiştirmemiz gerekiyor. Dinamizmi sağlamak için bu gerekli. Gelecekte şehrimizi, ilçemizi yönetecek gençlerle bir araya geliyoruz. Bu gençleri partimize entegre etmemiz gerekiyor. Gençleri kazanmak zorundayız. Belediye başkanlarına, belediye bürokrasisine, genel müdür yardımcılarına ciddi bir uyarı, bulundukları kurumlarda parti içi mücadele kullanmasınlar, karşılarında beni bulurlar. İkna odaları kurduklarına dair birtakım şeyler duyuyorum. Bu hadsizliği kimse kamu adına partimiz adına oralarda görevliyken kendi kişisel çıkarları adına kullanmasınlar karşılarında beni bulurlar.

Özgür Tuğrul/Özel