Cryptocurrency Tartışmaları: Bilmeniz Gereken Her Şey

Cryptocurrency Tartışmaları: Bilmeniz Gereken Her Şey

Cryptocurrency, yalnızca internette yaşayan bir dijital para birimidir. Fiziksel bir jeton için kripto para alışverişi yapmanıza izin veren bir hizmet kullanmadığınız sürece, gerçek madeni para veya banknot yoktur.

Kripto para birimi nedir?

Cryptocurrency, yalnızca internette yaşayan bir dijital para birimidir. Fiziksel bir jeton için kripto para alışverişi yapmanıza izin veren bir hizmet kullanmadığınız sürece, gerçek madeni para veya banknot yoktur. Genellikle, banka gibi bir aracı aracılığıyla değil, telefonunuzu veya bilgisayarınızı kullanarak çevrimiçi biriyle kripto para alışverişi yaparsınız. Bitcoin ve Ether iyi bilinen kripto para birimleri olmasına rağmen, birkaç kripto para markası daha var ve sürekli olarak yenileri kuruluyor.

Kripto para birimini nerede ve nasıl saklarsınız?

Cryptocurrency, çevrimiçi olarak, bilgisayarınızda veya harici bir sabit sürücüde bulunabilen dijital bir cüzdanda tutulur. Ancak, beklenmedik bir şey olursa (çevrimiçi değişim platformunuz devre dışı kalırsa, yanlış kişiye bitcoin gönderirseniz, dijital cüzdan parolanızı unutursanız veya dijital cüzdanınız saldırıya uğrarsa veya güvenliği ihlal edilirse) kimsenin kurtarmanıza yardımcı olamayacağını fark edebilirsiniz. varlıklarınız. Ve bitcoin genellikle banka gibi bir aracı kullanılmadan doğrudan transfer edildiğinden, bir sorun ortaya çıktığında başvuracak kimse yoktur.

Kripto para birimini nasıl alırsınız?

Bir çevrimiçi ticaret sitesi kullanarak bitcoin satın alabilirsiniz. Bazı insanlar, çok karmaşık aritmetik bulmacaları çözmek için özel bilgisayar ekipmanlarının kullanılmasını gerektiren "benim" olarak bilinen zor bir süreçle bitcoin kazanırlar.

Bugün yatırım riski nasıl elde edilir ve ileride ne var?

Merkezi hükümetler genellikle kripto para birimleri konusunda bekle-gör yaklaşımı benimsemiştir. Düzenleme bazen kripto varlıklara yönelik varoluşsal bir tehdit olarak vurgulanır, ancak büyümelerinde iyi bir adım olarak da görülebilir. Arz ve talebi düzenleyen piyasa mekanizmalarının artan açıklığı ile birlikte azalan dolandırıcılık ve korsanlık, neredeyse kesinlikle daha fazla kurumsal kabule yol açacaktır. PayPal, Fidelity ve hatta MassMutual sigortasının girişiyle, bitcoin yatırımının “Vahşi Batı” aşamasının ötesine geçtiği görülüyor.
Yorumcuların bakış açıları kadar, bitcoin'e finansal olarak maruz kalmanın birçok yolu vardır. Öngörülebilir gelecek için, bitcoin'in büyük ölçüde ilişkisiz, oldukça değişken bir finansal varlık gibi davranmasını bekliyoruz; bu nedenle, herhangi bir holding, bu önemli risk göz önüne alındığında uygun şekilde yapılandırılmalıdır. Herhangi bir yatırımda olduğu gibi, potansiyel alıcıların söylentilere güvenmek yerine gerçekleri daha iyi kavramak için kendi araştırmalarını yapmalarını öneriyoruz. Yeniliğe büyük ilgi duyan danışmanlar ve portföy yöneticileri olarak bitcoin, bu şemsiyenin altına giren çok sayıda erken aşama fintech fikrinden biridir.

Kriptonun Dezavantajları

1: Ölçeklenebilirlik

Kripto para birimleriyle ilgili en ciddi endişelerden biri, sundukları ölçeklenebilirlik sorunlarıdır. Dijital paraların sayısı ve kullanımı hızla artarken, hala ödeme devi VISA tarafından her gün işlenen işlem sayısı ile cüce. Ayrıca, işlem hızı, bu teknolojileri sağlayan altyapı önemli ölçüde genişletilmedikçe, kripto para birimlerinin VISA ve Mastercard gibi işletmelerle eşit şartlarda rekabet edemeyecekleri önemli bir ölçüdür.

2: Siber güvenlik sorunları

Dijital bir teknoloji olan kripto para birimleri, siber güvenlik ihlallerine karşı savunmasız olacak ve bilgisayar korsanlarının eline geçebilir. Sadece bu yaz çok sayıda ICO'nun tehlikeye girmesi ve yatırımcıları yüz milyonlarca dolar kaybetmesiyle bunun kanıtını gördük (bu saldırılardan biri tek başına 473 milyon dolarlık bir kayıpla sonuçlandı).

3: Fiyat oynaklığı ve doğal değer eksikliği

Temel değer eksikliğiyle bağlantılı olan fiyat oynaklığı büyük bir sorun ve Buffet'ın birkaç hafta önce bitcoin ekosistemini bir balon olarak tanımladığı zaman özellikle bahsettiği yönlerden biri. Bu geçerli bir endişe, ancak bitcoin değerini somut ve soyut mallara açıkça bağlayarak ele alınabilecek bir endişe (bazı yeni oyuncuların elmas veya enerji türevleri ile yaptığını gördüğümüz gibi). Artan benimseme, tüketici güvenini artırmalı ve oynaklığı azaltmalıdır.

4: Yönetmelikler

Teknolojiyi mükemmelleştirsek ve yukarıda belirtilen tüm endişeleri ortadan kaldırsak bile, federal hükümetler tarafından onaylanıp kontrol edilene kadar bu teknolojiye yatırım yapmak daha büyük bir risk olacaktır.

Teknolojiyle ilgili diğer konular çoğunlukla lojistik niteliktedir. Örneğin, teknoloji ilerledikçe zorunlu hale gelen prosedürlerin güncellenmesi uzun zaman alabilir ve olağan iş akışını bozabilir.