Diş İpi Önerileri

Diş İpi Önerileri

Günümüz şartlarında doğru bir şekilde kişisel bakımın yapılması sağlık bakımından çok büyük önem taşımaktadır. Bu konuda özellikle diş sağlığının koruması için mutlaka diş bakımına gereksinim duyulur.

Günümüz şartlarında doğru bir şekilde kişisel bakımın yapılması sağlık bakımından çok büyük önem taşımaktadır. Bu konuda özellikle diş sağlığının koruması için mutlaka diş bakımına gereksinim duyulur. Ağız bakımı çok önemlidir bundan dolayı diş ipi kullanımı son zamanlarda diş sağlığında merak uyandırmaktadır. Diş ipi nasıl ve haftada kaç defa kullanılır? Diş ipi kullanımı diş fırçalamadan önce mi ya da sonra mı kullanılır?

 

Diş İpi Kullanımı

 

Diş ipi, genelde diş fırçası ve macunun giremediği diş aralıklarına girerek, yemek artıklarını çıkarma görevini üstlenen bir araç olmaktadır. Günümüz şartlarında birçok kişi diş ipi kullanımı konusunda çok fazla bilgi sahibi değildir. Bu konuda mutlaka diş ipi kullanımı doğru şekilde yapılmalıdır.

 

Diş sağlığının korunması açısından diş ipine ihtiyaç duyulmaktadır. Dişlerin uzun süre sağlıklı kalabilmesi için düzenli olarak diş ipi kullanılmalıdır. Diş ipi gün içinde en az 1 defa kullanılmalıdır.

 

Uzman Diş Hekimlerinin Diş İpi Kullanım Önerileri

 

Uzman diş hekimleri tarafından haftada da en az 7 kere diş ipi kullanılması önerilmektedir. Diş iplerinin çeşitlerine göre diş ipleri çok dikkatli bir biçimde dişlerin aralarına konularak, ileri geri hareketler şeklinde yapılmaktadır. Bununla birlikte diş ipi c şeklinde eğilip, dişlerin kavranması sağlanmaktadır. Sonra da diş aralıklarında diş ipleri aşağı ve yukarı doğru çok hassas bir şekilde gezdirilir.

 

Diş ipi ile diş eti çizgisinin altının temizlenmesi de atlanmaması gereken detaylardan birisidir. Diş ipi kullanıldıktan sonra, başka dişe geçildiği esnada diş ipinin kullanılmayan tarafı mutlaka kullanılmalıdır.

 

Diş İpi Diş Fırçalama Sonrasında Kullanılır?

 

Diş hekimlerinin önerilerine göre, diş ipleri mutlaka dişlerin fırçalanmasından önce kullanılmalıdır. Bu şekilde dişlerin arasında yer alan yiyecek atıkları sebebi ile temizlenmeyen ve de tıkalı olan alanlara diş macunu ulaşmayabilir. Buna bağlı olarak da dişlerin daha temiz olmasına dikkat edilmesi gerektiği önerilmektedir. Genel olarak diş ipi kullanımın mutlaka dişler fırçalanmadan önce kullanılması gerekmektedir.

 

Diş İpi Seçimi

 

Günümüz şartlarında birçok kişi diş ipi konusunda hassas davranmaktadır. Diş ipi seçerken de çok dikkatli davranılmaktadır ve ağız bakım ürünleri için uygun olduğuna dikkat edilmelidir. Çoğu kişi diş sağlığı sorunu yaşamamak için diş ipi seçime fazlası ile dikkat etmektedir. Günümüz şartlarında alışveriş merkezlerinde ya da eczanelerde birbirinden farklı diş ipi seçenekleri bulunmaktadır. Özellikle bu seçenekler arasında naylon diş ipleri çok fazla yer almaktadır.

 

 

 

Geçmiş zamanda pamuk ipliğinden üretimi yapılan diş ipleri günümüz şartlarında daha çok naylon ipten üretilmektedir. Üretim malzemesine göre de naylon diş ipleri ve de PTFE diş ipleri yer almaktadır. Bunun yanında dizaynlarına göre rulo diş ipleri ya da kürdanlı diş ipleri de bulunmaktadır.

 

 Günümüzde, birçok kişinin kullandığı çok fazla tercih edilen diş ipi PTFE diş ipler olmaktadır. Naylon özellikte olan diş ipleri de mumlu ve mumsuz çeşitleri ile piyasada yer almaktadır. Aynı zamanda farklı aromalara sahip olan diş ipi de bulunmaktadır. Ağız bakımı ve diğer diş ipi ürünlerini incelemek ve uygun fiyatlara sipariş vermek için https://www.kozmetikburada.com.tr/ adresimizi inceleyebilirsiniz.