Diyanet harcamaya devam ediyor

Diyanet harcamaya devam ediyor

2020 yılı için bastırdığı 3 milyon 384 bin takvime 9 milyon 881 bin TL harcayan Diyanet İşleri Başkanlığı, çıtayı biraz daha artırdı.

2020 yılı için bastırdığı 3 milyon 384 bin takvime 9,8 milyon TL harcayan Diyanet, 2021 için de 3 milyon 420 bin adet takvim siparişi verdi. Basımı için özel bir şirketle el sıkışılan takvimlerin maliyetinin 10 milyon TL’ye yaklaşacağı öğrenildi.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, 2020 yılı için bastırdığı 3 milyon 384 bin takvime 9 milyon 881 bin TL harcayan Diyanet İşleri Başkanlığı, çıtayı biraz daha artırdı.

Dev bütçesi ve bütçeden yaptığı yüksek harcamalarla tartışılan kurumun, 2021 yılı için de 3 milyon 420 bin adet takvim bastıracağı öğrenildi.

CHP'den Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın '86 yıllık ara dönem' sözüne tepki: UtanmazCHP'den Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın '86 yıllık ara dönem' sözüne tepki: Utanmaz

Kuran kurslarına maddi katkıda bulunanlara cennetten ev verileceğini söyleyerek yurttaşlardan yardım isteyen Ali Erbaş’ın başında olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, takvim için ayırdığı bütçeyi 2021’de artırmayı planladığı ortaya çıktı.

Toplamda 3 milyon 250 bin adet blok takvim siparişi veren idare, 100 bin adet de çocuk takvimi hazırlanmasını istedi. Diyanet’in talebi doğrultusunda toplam 70 bin adet de üçgen, kenarı delikli, spiralli takvimler bastırılacağı ifade edildi.

2020 yılında bastırdığı 3 milyon 384 bin takvim için 9,8 milyon TL harcayan Diyanet’in, takvim sayısını artırması itibarıyla maliyetin de katlanacağı belirtildi. Takvimlerin Türkiye’de 39 bölge için, yurtdışında ise 21 bölge için basılacağı kaydedildi.

TAKVİMLERDEN FETVALAR

Bütçesi ile aralarında yatırımcı bakanlıkların da olduğu çok sayıda kamu kurumunun bütçesini geride bırakan Diyanet’in, her yıl milyonlarca lira harcayarak bastırdığı takvimlerdeki fetvalar da tartışmalara konu oldu. Diyanet’in, geçmiş yıllardaki takvimlerinde yer alan fetvalarından bazıları ise şunlar oldu:

►Kürtaj cinayettir. Anne karnındaki ceninin dinen meşru sayılan haklı bir gerekçe olmadan düşürülmesine, aldırılmasına ve gebeliğe son verilmesine müsaade edilemez.

►Cinsel arzuları tahrik eden ifade ve tasvirleri içeren, haramları güzel gösteren müzikleri yapmak ve dinlemek günahtır.

►Ateistin kestiği eti yemek, baskılı tişörtle ve üzerinde canlı varlıkların resimleri ile namaz kılmak günahtır.