Doge Coin Yıllara Göre Fiyat Değişimi ve Analizleri

Doge Coin Yıllara Göre Fiyat Değişimi ve Analizleri

Doge fiyat analizi yaparken DOGE’u yatırım aracı olarak görebilir miyiz? En popüler kripto para birimleri arasında yer alan Doge coin, 2013 yılında bir şaka coini olarak ortaya çıktı.

Doge fiyat analizi yaparken DOGE’u yatırım aracı olarak görebilir miyiz? En popüler kripto para birimleri arasında yer alan Doge coin, 2013 yılında bir şaka coini olarak ortaya çıktı. Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından yaratılan DOGE coin, bir internet meminden esinleniyordu ve gerçek bir kullanım alanına sahip değildi. Ancak kısa sürede devasa bir Dogecoin topluluğu oluştu ve bu topluluk sayesinde DOGE kullanım alanları oluşturdu.

Elon Musk gibi ünlü isimlerin de desteklediği Dogecoin bugün Tesla ve AMC gibi dünya çapında şirketler tarafından ödeme aracı olarak kabul ediliyor. Bir şaka coini olarak ortaya çıkan Doge coin artık en büyük piyasa değerine sahip kripto para birimleri arasında yer alıyor. Peki Dogecoin bu noktaya nasıl geldi? Bu yazıda yıllara göre DOGE fiyat değişimine göz atacağız.

Dogecoin nedir?

Dogecoin (DOGE), 2013 yılında internet meminden esinlenilerek yaratılan merkeziyetsiz bir kripto para birimidir. Şaka coini olarak ortaya çıktı ve altcoin parodisi şeklinde tasarlandı. Bitcoin’in aksine arzı sınırsız olduğu için kolay erişilebilir bir kripto para birimi olmasıyla da öne çıktı.

Kısa sürede devasa bir Dogecoin topluluğu oluştu, ve bu topluluk birçok bağış kampanyası düzenledi. Bugün artık DOGE coin piyasa değeri en büyük kripto paralar arasında yer alıyor ve birçok şirket tarafından ödeme aracı olarak kullanılıyor.

el.png

Yıllara göre DOGE fiyat değişimi

En popüler kripto paralardan Dogecoin (DOGE), bu yazı yazıldığı sırada 0,066788 ABD doları seviyesinde seyrediyor. Bununla beraber yıllar içinde yüksek DOGE fiyat değişimleri görüldü. DOGE fiyat değişimlerinde en büyük etken ise ünlü Dogecoin destekçilerinin sosyal medya paylaşımları ve ödeme aracı olarak Doge coin kabul eden şirketlerin sayısındaki artış oldu.

Piyasaya ilk çıktığında DOGE; 0,00026 dolardan işlem görüyordu. 19 Aralık 2013’te, yalnızca 72 saat içinde yüzde 300’lük bir fiyat artışıyla 0,00095 dolar seviyesine tırmandı. DOGE fiyatı asıl büyük artışını ise 2018 Ocak’ında gösterdi. 7 Ocak 2018’de DOGE fiyatı 0,017 dolar seviyesine gelerek kendi en yüksek fiyat rekorunu kırdı.

Bugüne kadarki en yüksek DOGE fiyatı 8 Mayıs 2021’de 0,7376 dolar ile görüldü. En düşük DOGE fiyatı ise 7 Mayıs 2015 tarihinde görülen 0,00008547 dolardır.

p.png

Türk lirası ile Dogecoin (DOGE) almak

Bugün DOGE coin Türk lirası bazında 1,20 TL seviyesinde işlem görüyor. Peki Türk lirası ile Dogecoin (DOGE) satın almak kolay mı? Bunun cevabı, evet! Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo üzerinden Türk lirası ile kolayca ve güvenle DOGE coin alıp satabilirsiniz.