Ek mesai isyanı durdu! Uçuşlar başlıyor

Ek mesai isyanı durdu! Uçuşlar başlıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanı'nda, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, hükümet ile sürdürülen ek mesai görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine akşam saatlerinde greve başladı. Eylem gece saatlerinde sona ererken, THY'nin 8 seferi iptal edildi. Uçuşların ise en kısa zamanda yeniden başlayacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, KKTC’de ek mesai ödemelerinde kesintiler yapılması nedeniyle, Ercan’da kulede çalışan hava kontrolörleri iş bırakma eylemi başlattı.

Eylem nedeniyle saat 19.00’dan itibaren KKTC'ye inişler ve kalkışlar durduruldu. Türk Hava Yolları’nın (THY)  8 seferi iptal edildi. Saat 22.00 ile yarın saat 08.00 arasında Atatürk Havalimanı kalkışlı 2, Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı 1, Ankara Esenboğa Havalimanı kalkışlı 1, Ercan Havalimanı kalkışlı 4 seferi iptal edildi.

Kıbrıs'a gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular ise iptal olan seferler nedeniyle İstanbul'da kaldılar. Yolcuların biletleri yarınki seferlerle değiştirilirken, geceyi geçirmeleri için otele yerleştirildi.