Ekonomik Seyahat Etmenin İpuçları

Ekonomik Seyahat Etmenin İpuçları

Seyahat etmeyi çok seviyorsunuz; fakat bütçenizi aşar endişesi ile seyahat planı yapmaya çekiniyor musunuz? Size vereceğimiz ipuçları ile az bütçeyle daha çok seyahat etmek mümkün!

Seyahat etmeyi çok seviyorsunuz; fakat bütçenizi aşar endişesi ile seyahat planı yapmaya çekiniyor musunuz? Size vereceğimiz ipuçları ile az bütçeyle daha çok seyahat etmek mümkün! Gezginlerin sık sık seyahat etmesini sağlayan ekonomik seyahat önerilerini uygulayarak gezgin olma yolunda siz de büyük bir adım atabilirsiniz. 

Seyahatinizi planlamadan önce, yurt içi uçak bileti veya yurt dışı uçak bileti seçeneklerini karşılaştırarak ekonomik uçak bileti bulabilirsiniz.

Yoğunluğun daha az olduğu dönemleri tercih edin

Yaz sezonu, bayram, yılbaşı ve sömestir gibi dönemlerde, yoğun talep nedeniyle ulaşım ve konaklama fiyatları yüksektir. Bu dönemlerden önce veya sonra yapılacak seyahatler için çok daha uygun fiyatlı ulaşım ve konaklama seçenekleri bulabilirsiniz. 

Örneğin: Deniz tatili yapmak istiyorsanız; sıcaklıkların elverişli olduğu mayıs ve eylül aylarını tercih edebilirsiniz. Turist yoğunluğunun daha az olduğu dönemlerde, bir şehri sakinliğiyle keşfetmek daha keyiflidir. 

3-001.png

Ulaşım seçeneklerini karşılaştırın, sizin için en uygun olan ulaşım aracını seçin

Yurt içinde, uçak ve otobüs ile birçok noktaya kolayca ulaşmak mümkün. Birlikte seyahat edeceğiniz kişi sayısı 3 veya daha fazla ise özel aracınız ile veya araba kiralayarak seyahat etmek sizin için daha ekonomik olabilir. Tek kişi veya iki kişi seyahat etmeyi planlıyorsanız uçak yolculuğu veya otobüs yolculuğunu seçmek çok daha avantajlı olacaktır. Uçak bileti ve otobüs bileti seçeneklerini online karşılaştırarak ucuz uçak bileti ve otobüs bileti satın alabilirsiniz. 

Yurt dışına seyahat etmeyi planlıyorsanız; gideceğiniz destinasyondaki uçuşları mutlaka karşılaştırmanızı öneririz. Uzun yolculuklarda; vakit konusunda esneklik sağlayabiliyorsanız, direkt uçuşlara göre daha ekonomik olan aktarmalı uçuşları tercih edebilirsiniz. Ucuza uçak bileti satın almak için hava yolu firmalarının ve acentelerin yıl boyu, belirli dönemlerde yaptıkları özel kampanyaları takip edebilirsiniz. 

Ucuz konaklama seçeneklerini değerlendirin

Yurt içinde ve yurt dışında, uygun bütçeli birçok konaklama alternatifi bulunuyor. Yurt içinde; 5 yıldızlı oteller ve tatil köyleri yerine, daha ekonomik olan pansiyon, apart otel ve kiralık ev seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Yurt dışında seyahatlerinizde, paylaşımlı ev, kiralık oda, hostel gibi konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Uygun fiyatlı konaklama seçeneklerini karşılaştırmak ve rezervasyon yapmak için birçok web sitesinden ve uygulamadan faydalanabilirsiniz. Farklı kültürlerden insanlarla sosyalleşmeyi seviyorsanız Coachsurfing gibi ücretsiz konaklama imkanı sağlayan uygulamaları da kullanabilirsiniz.

Seyahatte yanınıza alacağınız eşyaları minimalleştirin

Seyahat ederken yanınıza alacağınız eşyalar ne kadar az olursa çantanız veya bavulunuz da o kadar hafif olur. Kısa seyahatlerde yanınıza alacağınız bir sırt çantası veya kabin boy valiz, ekstra bagaj ücreti ve gereksiz alışveriş yapmak gibi bütçeyi aşan durumlardan sizi korur. 

Gezilecek yerleri gün gün planlayın

Gezeceğiniz yerleri daha önceden planlamak ekstra ve gereksiz masraf yapmayı önlemenin yollarından biridir. Görmek istediğiniz müzeleri ve turistik noktaları internetten araştırarak giriş biletlerini önceden ve online satın almanızı öneririz. Birden fazla müzeyi ve turistik alanı ziyaret etmeyi planlıyorsanız müze kart, turist kartı gibi avantajlı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. 

Lokal restoranları tercih edin

Seyahatlerde bütçeyi korumanın bir diğer yolu da yeme - içme masraflarına mümkün olduğunca dikkat etmektir. Turistik bölgelerde bulunan, dışarıdan albenili görünen, turistik restoranlardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Bu bölgelerin dışında kalan yerlerde çok daha uygun fiyatlarla lokal lezzetler deneyebilirsiniz. Böylece hem bütçenizi korur hem de midenizi mutlu edersiniz. Yurt dışına seyahat ediyorsanız; bulunduğunuz civarda yiyecek pazarlarını haritanıza işaretlemenizi öneririz. Hemen hemen birçok şehirde kurulan yiyecek pazarlarında çeşit çeşit lezzetleri, uygun fiyata bulabilirsiniz.