Emine Erdoğan, “Leblebi” isimli engelli bir köpeği sahiplendi

Emine Erdoğan, “Leblebi” isimli engelli bir köpeği sahiplendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” dolayısıyla İstanbul Fatih’teki Yedikule Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti. Emine Erdoğan, “Leblebi” isimli engelli bir köpeği de sahiplendi.


Barınağa kedi ve köpekler için mama, yorgan ve battaniye desteğinde bulunan Emine Erdoğan, hayvanlarla yakından ilgilendi.

Barınakta kalıcı yuvalarını bekleyen çok sayıda hayvanın yaşamlarına ve barınağa getiriliş hikâyelerine dair bilgi alan Emine Erdoğan, “Leblebi” isimli engelli bir köpeği de sahiplendi.

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından da “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” dolayısıyla paylaşımda bulundu.

EVCİL HAYVANLARI SATIN ALMAYALIM, SAHİPLENELİM”

Emine Erdoğan, paylaşımında “Barınaklar, onlara yuva verecek ya da koruyucu aile olabilecek insanları bekleyen dostlarımızla dolu. Lütfen evcil hayvanları satın almayalım, sahiplenelim. Etrafımızdaki hayvanlara #1KapSu1KapMama vererek yaşamlarına yardımcı olalım. #4EkimHayvanlarıKorumaGünü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Dün Yedikule Hayvan Barınağı’nı ziyaret ettiğini aktaran Emine Erdoğan, “Büyük bir vicdani sorumluluğu sırtlanmış tüm barınak gönüllülerini tebrik ediyorum. Sayılarının artmasını diliyor, herkesi gönüllü olmaya davet ediyorum. Bu iyilikler insanın merhametinin ne kadar engin olabileceğini gösteriyor” açıklamasında bulundu.

Emine Erdoğan, Meclis’in, yeni yasama yılında hayvanlara haklarını eksiksiz teslim ederek, tüm vicdanları rahatlatacak yasayı bir an önce çıkarması temennisinde bulundu.

Paylaşımında barınakta sahiplendiği engelli “Leblebi” ismindeki köpek hakkında bilgi de veren Emine Erdoğan, “Leblebi bu barınağın canlarından. Dört kere ameliyat olmuş. Hayvan severler ondan, o hayattan vazgeçmemiş. Leblebi artık bize emanet. Yeni yuvası, bahçemiz olacak. Barınaklardaki tüm hayvanların, en kısa zamanda, çok sevilecekleri yuvaları olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi.

Paylaşımında “#SatınAlmaSahiplen” etiketini kullanan Emine Erdoğan, ziyaretinden görüntülere de yer verdi.