En İyi Sağlık Sigortası Seçenekleri ile Seyahatlerinizde Sağlık Sorunlarına Hazırlıklı Olun!

En İyi Sağlık Sigortası Seçenekleri ile Seyahatlerinizde Sağlık Sorunlarına Hazırlıklı Olun!

Yurt içi ya da yurt dışı seyahatleriniz çok sık ise bu turlarda karşınıza çıkabilecek sağlık risklerini en aza indirebilirsiniz.

Yurt içi ya da yurt dışı seyahatleriniz çok sık ise bu turlarda karşınıza çıkabilecek sağlık risklerini en aza indirebilirsiniz. Seyahat esnasında beklemediğiniz bir hastalık ya da yaralanma olduğunda önceden yaptırmış olduğunuz seyahat sağlık sigortası en iyi hizmeti almanızı sağlayacaktır. Bu sigorta türü seyahat esnasında karşılaşacağınız valiz kaybı, kaza, hastalık gibi risklerinizi güvence altına alacaktır.

Yolculuğa çıktığınızda beklenmedik olumsuz durumlara karşı bütçenizi ve sağlığınızı güvence altına almak için sağlık sigortası yaptırmanızda fayda vardır. Size sunulan güvence poliçenizde bulunan süre ve teminat kapsamında değerlendirilecektir. Bu sigorta türü Schengen ülkelerini ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için zorunludur. Sigortanızın toplam süresi ile fiyatlar doğru orantılıdır. Yani sigorta süresi uzadıkça fiyatlarda da artış olacaktır. İçeriğine göre bu fiyatlar karşısında tedavi masrafları, ameliyatlar ve ilaçlar için de güvence elde edebilirsiniz. Bu güvence için sigortanız en az seyahatinizin toplam süresi kadar olmalıdır. Üst sınırı ise isteğinize göre belirleyebilirsiniz.

Seyahatlerinizi Sigorta ile Güvence Altına Alın

Kişiye özel olarak yapılan seyahat sağlık sigortası size pek çok avantaj sunar. Sigortanızın ne zaman başlayıp biteceği poliçenizde açıkça ifade edilir. Standartlara göre poliçeniz Türkiye saati ile öğlen 12:00’da başlar ve aynı şekilde öğlen 12:00’da sona erer. Sağlık sigortası yaptırmadan önce hastalık ve kazaların aniden geldiğini unutmamalı, sigortanızı ihmal etmemelisiniz. Yatarak tedavinizin gerektiği durumda yanınızda ailenizden birini isterseniz sigortanız buna imkan verecektir. Aldığınız ana ve ek teminatlar ile ailenizden birinin size refakat etmesi mümkün olacaktır.

Seyahatlerde yolcular sıklıkla bagajları ile ilgili sıkıntılar yaşarlar. Bagajın hasar görmesi, kaybolması ya da gecikmesi halinde sigortanız mağduriyetinizi giderme konusunda size yardım edecektir. Ayrıca sigortanız ile beklenmedik seyahat süresi değişikliklerine karşı da hazırlıklı olabilirsiniz. Özellikle yakın aile bireylerinin vefatı, evinizde hasar meydana gelmesi gibi durumlar sıklıkla görülür.

Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Merak Edilenler

Seyahat sağlık sigortası ile ilgili geçerlilik durumu olduğunda geri ödeme için poliçe numarası ya da örneği, pasaportun bütün sayfalarının fotokopileri, ibraname, ayrıntılı doktor raporu, fatura aslı ve sigortalının harcama yaptığı sağlık sorunu hakkında ayrıntılı beyanı gerekir. Sigortaya konu olan durumun değerlendirilmesinde beyanın Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinden biriyle yapılması gerekir. 65 yaşın üzerindeki kişiler için yalnızca kaza durumlarında hizmet verilir. Daha geniş kapsamlı bilgiye Demir Sağlık’a başvurarak ulaşabilirsiniz.