Erdoğan'a tepki: Bu neyin kahkahası?

Erdoğan'a tepki: Bu neyin kahkahası?

CHP lideri, "Daha cenazeler defnedilmedi. Bu nasıl bir konuşma? Bu nasıl kahkahadır" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekilleriyle bir araya geldiği kahvaltıda yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.
 

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın yaptığı konuşması beni derinden etkilemiş durumda. Daha cenazeler defnedilmedi. Bu nasıl bir konuşma? Bu nasıl kahkahadır. Derdi benim. Ya arkadaş benden ne istiyorsun sen? Ya acı günde bari kavga etmeyelim" diye konuştu.

Erdoğan'ın 36 şehit açıklamasını yaptığı konuşmadaki gülüşmeler tepki çekti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib’de Türk askerine yönelik gerçekleşen ve 34 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu söyle konuştu:

*Bugün Erdoğan’ın yaptığı açıklama beni derinden yaraladı, daha cenazeler defnedilmedi, bu nasıl konuşma, bu nasıl kahkaha? Biz nasıl kabul edeceğiz bunu? Derdi benim… Ne istiyorsun benden? Şu memlekete başsağlığı dileyelim, bari şu günde kavga etmeyelim, yaralarımızı saralım.

*Ben buradan milletime söz veriyorum, askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek… Yazık günah değil mi bu askerlerimize, neyin için savaşıyorlar? Hepimizin başı sağ olsun.

*Kahraman ordumuz özveriyle görev yapıyor, hayatlarını feda ediyorlar. Çocukları orada olan annelerle konuşuyorum. Hiç kimsenin tırnağına zarar gelsin istemeyiz.

“BU MECLİS NİYE VAR?”

*Bari millete bir baş sağlığı dileyin. Bu meclis niye var? Meclis toplansın. Erdoğan gelsin Meclis’e bir açıklama yapsın. Niye gelmiyor?

*Emin olun çok üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun. Kahraman ordumuzun her bireyini kucaklıyorum. Çocukları orada olan annelerle ben konuşuyorum. Hiç kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemeyiz. Tuzun koktuğu yerde ne söylenir.