Erdoğan'dan Nevruz mesajı

Erdoğan'dan Nevruz mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart Dünya Nevruz Günü'nü kutladı. Mesajında," Yaşadığımız coğrafyanın her geçen gün biraz daha kıskaca alındığı bir dönemde, Nevruz'un ifade ettiği yeniden diriliş ruhuna sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart Dünya Nevruz Günü'nü kutladı. Erdoğan mesajında," Yaşadığımız coğrafyanın her geçen gün biraz daha kıskaca alındığı bir dönemde, Nevruz'un ifade ettiği yeniden diriliş ruhuna sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız" denildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart Dünya Nevruz Günü'ne ilişkin mesajı şöyle:" Nevruz, geniş bir coğrafyada, hem toprağın uyanışının ve baharın gelişinin, hem de kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın sembolü olan bir gündür. Vatandaşlarımızın ve tüm kardeşlerimizin Nevruz Günü'nü kutluyorum. Yaşadığımız coğrafyanın her geçen gün biraz daha kıskaca alındığı bir dönemde, Nevruz'un ifade ettiği yeniden diriliş ruhuna sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız. Dünya, demokrasi, hak, özgürlük, hoşgörü gibi kavramların uygulamalarına, bizzat bu değerleri sistemleştirenler tarafından ihanet edildiği acı günler yaşıyor. Medeniyet ve kültür havzamızı boğmaya çalışanlara karşı mücadeleyi, kendi tarihimizden ve geleneklerimizden aldığımız güçle vereceğiz.

'...Nevruz ateşini, inşallah, Anadolu'dan yakacağız. Bu duygularla bir kez daha milletimizin ve tüm kardeşlerimizin Nevruz Günü'nü kutluyorum. Nevruz'un, bölgemizle birlikte tüm dünya için barışın, huzurun, istikrarın, refahın müjdecisi olmasını diliyorum. "