Erdoğan'ın yeni atağı: Çerkeslere yönelecek

Erdoğan'ın yeni atağı: Çerkeslere yönelecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında, Türkiye’de teşkilatlanmış tüm Çerkes dernek ve federasyonlarının başkan yönetici seviyesinde katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı yapıldığı, toplantıda Erdoğan’ı başdanışman Ayşe Türkmenoğlu’nun temsil ettiği kaydedildi.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, kahir ekseriyetinin AKP’yi desteklediğini belirttiği Çerkeslerin, iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kırgınlıklarını gizlemediğini, bunu da kendilerine sahip çıkılmamasına bağladıklarını belirtti. Uğur, bu kapsamda önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başkanlığında çok ilginç bir toplantı yapıldığını ve önemli kararlar alındığını aktardı.

Fuat Uğur, ‘Cumhurbaşkanı’nın yeni atağı; Çerkesleri kucaklıyor’ başlıklı yazısında, Çerkeslerin kırgınlıklarının sebeplerini; TRT Çerkes kanalının bulunmaması, yoğun yaşadıkları illerin üniversitelerde ‘Çerkes dili ve edebiyatı bölümlerinin olmaması ‘Çerkes Ethem’e iadei itibar yapılmaması şeklinde sıraladı.

Bu gibi konular için bu zamana kadar umutsuzluk havasının hakim olduğunu belirten Uğur, özetle şunları yazdı:

“Ama önceki gün bambaşka bir olay yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında çok ilginç bir toplantı yapıldı. Türkiye’de teşkilatlanmış tüm Çerkes dernek ve federasyonlarının başkan yönetici seviyesinde katıldığı geniş kapsamlı bir toplantıydı bu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı temsilen Başdanışman Ayşe Türkmenoğlu da toplantıdaydı.

Hangi kararlar alındığını söyleyelim hemen:

-Külliye’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın himayesinde geniş katılımlı bir toplantı düzenlenecek.

-Bu toplantıya Türkiye’deki tüm Çerkes sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, temsilcileri, ünlü Çerkesler çağrılacak.

-Cumhurbaşkanı’na yukarıda sıraladığımız taleplerin tamamı ya da öncelikli olanları takdim edilecek. Cumhurbaşkanı bu talepler konusunda açıklamalarını yapacak.

-Bunun için katılımcılar arasından bir “Organizasyon komitesi” oluşturulacak. Aslında bu komite oluşturuldu bile.”