Evinizin Her Köşesinde Kullanabileceğiniz En İyi Kitaplık Modelleri

Evinizin Her Köşesinde Kullanabileceğiniz En İyi Kitaplık Modelleri

Ev dekorasyonuna kolaylıkla dahil edebileceğiniz en iyi kitaplık modelleri hakkında bilgi almak için bu içeriği okumalısınız!

Kitaplık modelleri, ev dekorasyonunda daima başroldedir. Ortamda bulunan renklere uygun bir kitaplık modeli tercih ederek siz de ambiyansı dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Birden fazla kitaplık çeşidi olduğunu da belirtmiş olalım. Hangisini daha çok beğenirseniz onu seçerek ilerleyebilirsiniz. Haydi hepsini beraber inceleyelim ve dekorasyona dahil edelim!

Her Evde Mutlaka Bulunması Gereken Kitaplık Modelleri

bir-suru-kitap.jpg

Ev ortamında özgün bir dekorasyon oluşturmak isteyenlerin vazgeçilmezi haline gelen kitaplık modelleri, kapaklısından metal malzemeden üretilen formuna kadar çeşitli biçimlerde sizler için sunuluyor. Her birini de şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Kapaklı Kitaplık

kahverengi-ufak-kapakli-kitaplik.jpg

Kapaklı kitaplık modeli, özellikle vintage mobilyalarda sık karşınıza çıkacaktır. Fakat günümüzde birçok firma artık modern şekilde de kapaklı kitaplıklar üretmektedir. Özellikle kitaplarının tozlanmasından hoşlanmayan kişilerin tercih ettiği bu ürünler kesinlikle uzun ömürlüdür. Çünkü sağlam şekilde tasarlanmaktadır. Kapaklı kitaplığı nerede kullanacağınıza göre süsleme şekli de değişecektir.

Örneğin bir çocuk odasında kullanılacaksa kapak kısımlarına iz bırakmayan ve farklı desenlere sahip çıkartmalardan istediğiniz kadar yapıştırabilirsiniz. Bu şekilde çocuklara kitap okumayı sevdirmek de mümkün hale gelir! Bunun yanı sıra kitaplığı salona yerleştirecekseniz ve rengi dekorasyona uymuyorsa kapaklarını boyayabilirsiniz. Birbirinden ilgi çekici fikirlerle ruhunuzun enerjisini kapaklı kitaplığa yansıtabilirsiniz.

  1. Duvar Kitaplığı

acik-renk-duvar-kitapligi-1.jpg

Evet, sırada duvar kitaplığı var! Bulunduğu ortama modern bir hava katan duvar kitaplıkları sayesinde hem daha çok alan kazanacak hem de şık bir dekorasyon elde edeceksiniz. Duvara düzgün bir biçimde ustalar tarafından monte edilen bu kitaplıklar, çeşitli dekoratif gereçlerle süslenebilir. Hemen yanına büyük bir saksı yerleştirerek hoş bir ambiyans yaratabilirsiniz. Dilerseniz saksı yerine uzun cam bir vazo da kullanabilirsiniz.

Evinin duvarlarının bomboş durmasından hoşlanmayan kişilerin daha çok ilgi gösterdiği duvar kitaplığı, dekorasyonun daha zengin ve dolu dolu görünmesine de yardımcı olur. Tabii bu tür kitaplıklara kitapları yerleştirirken de dikkatli davranmak gerekiyor. Bol bol kitap koymak yerine daha seyrek şekilde eklemeler yapmak kesinlikle işinize yarayacaktır.

  1. Köşe Kitaplık

ici-dolu-kose-kitaplik.jpg

Kitaplarla bezenmiş bir köşeyi kim sevmez ki? Evinizin en özel yeri kitaplık modelleri arasından en çok dikkat çeken köşe kitaplık mobilyasının bulunduğu kısım olacaktır hiç şüphesiz. Hem dinlenmek hem de kitabınızı okumak isterseniz kitaplığın hemen yanına çalışma masanızı ve berjerinizi de yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde harika bir kitap okuma köşesi tasarlamış olacaksınız.

Ayrıca en popüler mobilya markaları arasında yer alan Doğtaş’ın oturma grubu ürünleri arasından farklı tasarımlardaki berjer modellerini inceleyebileceğinizi de belirtmek isteriz. Böylelikle arkanıza yaslanarak keyifli bir şekilde kitap okuyabilir, günlük çalışmalarınızı konforlu biçimde istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Üstelik Doğtaş’ın renk ve model seçeneği açısından hayli geniş bir skalası vardır. Zevklerinize en uygun ürünü istediğiniz zaman bulabilirsiniz.

  1. Metal Kitaplık

dogtas-tris-kitaplik.jpg

Metal kitaplık modelleri, özellikle marjinal bir dekorasyonu benimseyen bireylerin olmazsa olmazlarındandır. Örneğin farklı stil ve renklerdeki mobilyalardan oluşan bir odanız olsun. Burada metal bir kitaplığın üzerine masa saati, bitki ve çeşitli objeler yerleştirerek ilgi çekici bir dekorasyon yaratabilirsiniz.

Ayrıca kitapları da kitaplık raf seçeneklerinin üzerinde dağınık şekilde konumlandırabilirsiniz. Dağınıklıktan hoşlanmıyorsanız muntazam bir şekilde kitapları dizebilirsiniz. Yatay bir şekilde yerleştirirseniz göze daha iyi görünecektir. Kitaplığınız fazla büyükse dikey olarak da yerleştirebilirsiniz.

Kitaplıksız bir ev dekorasyonu her zaman eksiktir. Bu eksikliğin yerini en güzel şekilde doldurabileceğiniz kitaplık modelleri ile muhteşem bir atmosfer yaratacağınızdan eminiz. Hepimizi uçsuz bucaksız bir yolculuğa çıkaran kitaplarımızı kusursuz bir kitaplıkta buluşturmak görevimizdir diye düşünüyoruz, ne dersiniz?