EYT Kredisi Nedir?

EYT Kredisi Nedir?

EYT kredisi son dönemlerin en çok merak edilen konuları arasında yer almaktadır. Yeni yasa ile emekli olabilecek ancak prim borcu bulunan kişiler için ödeme kolaylığı sunan yöntemler aranmaktadır.

EYT kredisi son dönemlerin en çok merak edilen konuları arasında yer almaktadır. Yeni yasa ile emekli olabilecek ancak prim borcu bulunan kişiler için ödeme kolaylığı sunan yöntemler aranmaktadır. Kişiler prim borçlarını ödeyerek emekli olabildiği için bankalar çeşitli oranlarda kullanılabilecek kredi seçenekleri hazırlamaktadır.

EYT Kredisi Ne Zaman Çekilir?

Sosyal Güvenlik Kurumuna emekli olmak için başvuru yapan vatandaşların prim borcunun olması durumunda emekli olamıyorlar. EYT başvurusu yapacak olan birçok kişi prim borçlarını ödemek ve emekli olmak istiyor. EYT kredisi ise bu noktada vatandaşları rahatlatan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

EYT kredisi çekmek için öncelikle prim borcu bulunması şartı aranmaktadır. Gerekli evraklar ise;

  • Kimlik belgesi ya da kimlik belgesi yerine geçen pasaport ya da sürücü belgesi
  • SGK prim borcu yazısının yer aldığı evrak
  • SGK tescil ve hizmet dökümünün olduğu belge
  • Gelir durumunuzu gösteren bir evrak

Bunun dışında EYT kredisi çekme için bankalar farklı belge isteyebilir ya da mevcut müşteri iseniz kimlik belgesine gerek kalmayabilir.

EYT Kredisi Başvuru Nereden Yapılır?

EYT kredisi başvuru bankaların şubelerinden yapılmaktadır. Ancak müşterisi olduğunuz bankalarda telefonla görüşme ya da uygulama üzerinden başvuru seçenekleri olabilir. Çekilecek olan tutarın alt ve üst limiti bankalar tarafından belirlenmektedir. Aynı zamanda uygulanacak olan faiz oranları da bankalara göre farklılık göstermektedir.

Çeşitli kampanyalarla birlikte uygun faiz oranları sunan bankalara bakarak kredi çekme şartları ve ödeme planı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Bankalarda sunulan faiz oranları ve çekilebilecek olan maksimum tutar gibi durumlar kredi notuna bağlı olmakla birlikte değişiklik gösterebilir. O nedenle internet siteleri üzerinden inceleme yapsanız bile müşteri temsilcisi ile görüşerek net bilgi almalısınız.

EYT Kredisi Başvuru Hangi Bankadan Yapılır?

EYT kredisi başvuru yaparken size sunulan faiz oranları, maksimum kredi limiti ve geri ödeme planı gibi tüm gerekli detaylara bakmalısınız. Emekli maaşınızdan ne kadar tutar kesileceği ve diğer tüm detaylar hakkında müşteri temsilcisi ile görüşmelisiniz. Bankalar bazı durumunda kredi onaylamayabilirler. O nedenle şubelere giderek kredi notuna uygun şekilde alabileceğiniz kredi hakkında bilgi almalısınız.

Akbank özel faiz oranları ile EYT kredisi başvuru seçeneklerine göz atabilirsiniz. Üstelik maaşınızı almaya başladıktan sonra yararlanabileceğiniz EYT emekli promosyonu detayları ve emeklilere özel sunulan diğer tüm hizmetler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.