Ferhat Tunç: Aydın'da kaybetmiş değiliz

Ferhat Tunç: Aydın'da kaybetmiş değiliz

HDP Aydın Milletvekili adayı olan sanatçı Ferhat Tunç, meclise giremedi. Tunç, kamuoyunu yazılı bir açıklamada bulundu.

Sanatçı Ferhat Tunç açıklamasına, Aydın'da yoğun ve yorucu bir süreci beraber yaşadıklarını belirterek, emek ve destekleri için başta kadınlar ve gençler olmak üzere herkese teşekkür ederek başladı. 

Aydın'da henüz kaybetmiş olmadıklarını ifade eden Tunç, "Sizlerin büyük özverisiyle Aydın’da ilk kez ve hem de
bu olağan üstü zor koşullarda oyumuzu arttırıp yaklaşık 70 bin oy almışız. Ancak bu adaletsiz seçim sistemi ve ittifak yasası nedeniyle, hak etmemize rağmen ittifak oylarının dağılımından kaynaklı olarak milletvekilliği hakkımız AKP’ye
geçmiştir" dedi. Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu seçimin kazananı her kimse demokrasi kaybetmiştir. OHAL koşullarında esir alınmış YSK ve devlet kurumları şaibeli bir seçimle başkanlığı Tayyip Erdoğan’a armağan etmiştir. AKP, son 2 yıldır yaptığı düzenlemeler, kazanmaya endeksli
çıkarılan yasalar ve toplumu terörize edip kutuplaştırmasıyla, başkanlığı almıştır ama meclis çoğunluğunu alamamıştır. Bunun da nedeni partimiz HDP’dir."

AKP'nin bu büyük oyununu partisi HDP'nin bozduğunu iddia eden Tunç, "Gördüğü onca zulüm ve baskıya, binlerce çalışanı, milletvekili, belediye eş başkanı ve eş genel başkanları tutuklu olmasına rağmen HDP, bu seçimde % 12’ye yakın oy alarak, Türkiye’nin AKP karşısında seçeneksiz kalmasını engellemiştir" dedi.

Küresel güçlerle işbirliği yapan AKP'nin manipülasyonlar sonucu adeta ekonomiyi domine ettiğini belirten Ferhat Tunç, "Parasız bıraktığı halkı ve piyasayı daha beterleriyle korkutarak, deyim yerindeyse ölümden korkutup sıtmaya razı etmiştir ama Türkiye toplumunda baş gösteren bu akıl tutulmasına rağmen ülkeyi yönetmeleri zordur" dedi.

Aydın’da bir aydır yürüttükleri yoğun çalışmalarla, büyük bir başarı sağladıklarını ifade eden sanatçı Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir önceki seçimlere oranla, oyumuzu 23 bin arttırarak umut yarattık. Buradan milletvekili çıkaramadık diye halkımız üzülmesin! Bu seçim çalışmasının en büyük kazanımı; her inanç, etnik köken ve kültürden insanlarımızı buluşturup
kaynaştırmamız oldu. Bunu HDP’nin geniş kesimlerde karşılık bulan kucaklayıcı politikasıyla yaptık. Umut ediyorum ki Aydın halkımız, bu birlik ve beraberliğini mezhep, ırk farkı gözetmeksizin pekiştirir. Alevi-Sunni, Türk-Kürt ayrımı
yapmaksızın Aydın halkımız, partimizin şemsiyesi altında bu tavrını ve kararlı duruşunu korumalı ve geleceğe ümitle bakmalıdır."

35 yıllık sanat hayatında, zaten bu büyük mücadelenin içinde olduğunu, mevki, makam, vekillik vesaire bir koltuk sevdasının olmadığını ifade eden Tunç, "Halka inandım ve bu inancımın gereği olarak böyle zor bir dönemde partimizin önerdiği bu görevi kabul ettim, bundan ötürü de asla pişman değilim. En büyük mutluluğum Aydın’a gelip sizlerle tanışmam, kucaklaşmam ve bu büyük heyecana ortak olmamdır. Bu ilgi ve sevginize layık olabildiysem ne mutlu bana!" dedi.

"Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da mücadele devam edecek. Bu mücadelenin bir neferi olarak her yerde, her platformda sizlerle birlikte olmayı sürdüreceğim. Moral bozukluğu, küskünlük, umutsuzluk ve karamsarlığı asla kabul etmiyorum. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da partimize ve mücadelemize sahip çıkın!" diyen Ferhat Tunç, Aydın’da bundan sonraki çalışmalara daha aktif katılarak HDP'yi zafere taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Ferhat Tunç, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bu zorlu mücadelede büyük bir coşku ve heyecanla yanımızda olan başta kadın ve gençlerimiz olmak üzere; il ve ilçe yöneticilerimize, mahalle ve köy çalışanlarına, seçim bürolarında benden sıcak çayını esirgemeyen çalışanlara, ellerinde bayraklarla “Ferhat başkan” diyerek bizi hiçbir yerde yalnız bırakmayan geleceğin umudu çocuklarımıza; kısaca tüm halkımıza yürekten teşekkür ediyorum! Hepinizi çok seviyorum! Hakkınızı helal edin!"