Gergin genel kurul: İhraç edilen Arif Sağ ve ekibi MESAM'a döndü

Gergin genel kurul: İhraç edilen Arif Sağ ve ekibi MESAM'a döndü

Arif Sağ ve ekibi, MESAM'ın Olağanüstü Genel Kurulunda divan seçiminin ardından verilen yönergenin kabul edilmesiyle genel kurula döndü. Sağ ve 11 isimin üyeliğe geri getirilmesi nedeniyle gerginlik yaşandı. Gerginliğin artması üzerine mevcut MESAM yöneticileri ve 350 üye genel kurulu terk etti.

Kayyım atanan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin ( MESAM ) 9. Olağanüstü Genel Kurulu başladı. Dün hukuksuz gerekçelerle ihraç edilen 30’a yakın MESAM üyesi, divanın belirlenmesinin ardından verilen yönergenin kabul edilmesiyle genel kurula geri döndü.

MESAM Olağanüstü Genel Kurulu'ndan 1 gün önce Arif Sağ'ın da aralarında bulunduğu 30’a yakın üye hukuksuz gerekçelerle ihraç edilmişti. İhraç haberinin ardından Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve Ali Rıza Binboğa'nın imzasıyla yayınlanan açıklamada, ihracın en büyük sebebinin bu üyelerin genel kurula girmelerini engellemek olduğu vurgulanmıştı.

Saat 11.00 sıralarında başlayan genel kurul divan seçimi ile başladı. MESAM’dan ihraç edilen ekip ise otelin lobisinde divan seçiminden çıkacak kararı bekledi. Otelin önünde ve lobisinde ise çok sayıda sivil ve üniformalı polisin güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

COŞKUN SABAH'A TEPKİ

MESAM'ın Kayyım Başkanı Coşkun Sabah, divan seçilmeden önce konuşma yaptı. Üyeler, Sabah'ın divan seçimi öncesinde konuşmasının usule uygun olmadığını belirterek tepki gösterdi.

ATILAN ÜYELER İÇİN YÖNERGE

Divana seçilen üyeler kayyımın attığı üyelerin geri alınabilmesi yönünde yönerge verdi. Yönerge yüzde 62 oyla kabul edildi. İhraç edilen üyeler genel kurula geri döndü.

GERGİNLİK

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Genel Kurulu’nda ihraç edilen Arif Sağ ve 11 isimin üyeliğe geri getirilmesi nedeniyle gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin artması üzerine mevcut MESAM yöneticileri ve 350 üye genel kurulu terk etti.

Cevahir Otel’de düzenlenen Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Genel Kurulu yine gerginliklere sahne oldu. MESAM Haysiyet Kurulu tarafından ihraç edilen Arif Sağ ve 11 kişinin bugün oluşturulan Divan Kurulu tarafından üyeliğe geri getirilmesi üzerine genel kurul karıştı. Bu karara tepki gösteren mevcut MESAM Yönetimi salonu terk etti.