Göğüs Estetiği ile Güzelleşin – Dr. Salih Onur Basat

Göğüs Estetiği ile Güzelleşin – Dr. Salih Onur Basat

Günümüzde meme büyütme işlemi ile güzelliğine güzellik katan pek çok kadın bulunur. Özellikle fiziği ile iş yapan, parasını fiziğinden kazanan kişiler için büyük memeler önemlidir.

Güzelleşmek adına yapılan bu estetik ameliyatı aynı zamanda kişinin ruhsal açıdan da kendini iyi hissetmesine yardımcı olur.

Estetik işlemler konusunda sayısız seçenek olsa da en sık yaptırılan işlemin meme büyütme estetiği olduğu gözlenir.

Meme Büyütme Estetiği

Küçük memeler ile dolaşmak, uygun kıyafet bulmak çok zordur. Hâl böyle olunca da kadın kendini yetersiz ve çirkin hisseder.

Bu durumun önüne geçmek için geliştirilen meme büyütme estetiği, 18 yaşını doldurmuş her genç kız ve kadın için uygulanabilir. Öncesinde gerekli testler yapılarak yapılması gerekenler belirlenir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Genlerden kaynaklı olarak memelerinin boyutunda yeterli gelişim ve dolgunluk olmayan her genç kız ve kadına meme büyütme estetiği yapılır. Böylece küçük memelerden kurtulursunuz.

Görüntü açısından kişileri rahatsız eden bu durumdan kurtulmak ise bu kadar kolaydır.

Meme Büyütmede Hangi Silikon Türü Kullanılmalı?

Meme büyütme işleminde saline protez ya da silikon jel protez kullanılır. Ancak en çok tercih edilenin silikon jel olduğu bilinir.

Yuvarlak ve damla silikon türünde de yuvarlak silikonun ilk tercih edildiği görülür.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Büyük memelere sahip olurken kullanılan yöntemler arasında egzersiz, implant ve yağ enjeksiyonu yer alır.

Meme Küçültme Estetiği Hazırlık Detayları Nelerdir?

Büyük memelerden şikâyet eden kadın ve erkekler için meme küçültme işlemi yapılır. Bu işlem öncesinde hastanın sağlık durumu kontrol edilir. Tahliller yapılır.

Meme durumu ve büyüklüğü kontrol edilerek yapılması gereken işlemler listelenir.

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Büyük memelere veda etmek için yaptırılan meme küçültme ameliyatı sonrası hastanın hemen duş alması önerilmez. Ağır kaldırmak ve ani hareket etmek yasaktır.

Pansuman yapımı ve ilaçların zamanında olması önemlidir. İlk hafta, ikinci hafta ve bir aylık kontrollerin günü aksatılmamalıdır.

Böylece memenin durumu hakkında daha iyi bilgi sahibi olunur ve olumsuz bir sonuç ile karşı karşıya kalınmaz.

Meme Küçültmede Kullanılan Silikon Çeşitleri Nelerdir?

Küçük memelere sahip olmak için yapılan meme küçültme işleminde akıcı olmayan silikon ya da sıvı silikon kullanılır. Hastanın durumuna göre uygun olan silikon türü tercih edilir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Bebek dünyaya getirip emzirmiş kadınlar, genetik yapıdan kaynaklı olarak erken yaşlarda sarkan memelere sahip olanlara meme dikleştirme işlemi yapılır. Bu işlem için hastaya genel anestezi uygulanır.

Meme altından kesi açılır ve meme dokusundaki fazlalıklar alınarak kalan kısım meme başına tutturulur. Bu işlem sırasında çok fazla iz kalmaması için ince bir işçilik ile doktorun yeteneği de ön plana çıkar.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Kilo alıp vermeye bağlı olarak memelerinde sarkmalar olan, bebek emzirmiş olan ve genlerden gelen bir kalıtsal durumu olan kadınlar meme dikleştirme ameliyatı yaptırabilir. Bu kişiler 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. Aksi halde meme dikleştirme işleminin yapılamayacağını bilmeniz gerekir.

Meme Dikleştirme Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Sarkan memelerden kurtulan ve dik memelere sahip olan hastalar, ameliyat sonrasında en az 1 ay dikkatli olmalıdır. Koruyucu sutyen kullanarak meme şeklinin bozulmamasına gayret göstermelidir.

Verilen antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar vaktinde ve önerildiği şekilde alınmalıdır.

Pansuman yapılması gereken zamanlarda dikkatli şekilde pansuman yapılarak meme tekrar steril şekilde kapatılmalıdır. Aksi halde meme dikleştirme işlemi başarısız şekilde sonuçlanır.