Grup Yorum'un yasaklanan konserine katıldıkları için yargılanan isimlere beraat

Grup Yorum'un yasaklanan konserine katıldıkları için yargılanan isimlere beraat

Mahkeme, Grup Yorum'un yasaklanan konserine katıldıkları için yargılanan isimler hakkında beraat kararı verdi.

Grup Yorum'un valilikçe yasaklanan konserine katıldıkları gerekçesiyle haklarında beş yıla kadar hapis istemiyle dava açılan isimlere mahkeme "beraat" kararı verdi.

Haziran Direnişi'nde polis saldırısı sonucu gözünü yitiren Erdal Sarıkaya'nın da aralarında yer aldığı sanıklar, Grup Yorum'un konserine katıldıkları için polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınmış, haklarında "izinsiz gösteriye katılmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen söz konusu davada karar çıktı. Mahkeme, kararında "Sanıkların düşünce ve kanaatlerini açıklama maksadıyla hareket ettiğini" belirterek suçlamaları düşürdü, ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Mahkeme, kararını şöyle açıkladı:

"Her ne kadar sanıklar hakkında 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmaya engel olmak suçundan cezalandırılmaları istemiyle kamu davası açılmış ise de, sanıkların düşünce ve kanaat açıklama saikiyle toplantı ve gösteri yürüyüşü yaptıkları kanaat ve yargısına varılmakla sanıkların unsurları bakımından oluşmayan atılı suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmiştir."