Hasan Cemal'e 9 yıl 4 aya kadar hapis istemi

Hasan Cemal'e 9 yıl 4 aya kadar hapis istemi

Gazeteci-yazar Hasan Cemal'e, “Silvan’dan: Bizi acılara ve ölümlere o kadar alıştırdılar ki…” başlıklı köşe yazısı nedeniyle savcılık tarafından 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hasan Cemal hakkında 4 Aralık 2015 tarihli “Silvan’dan: Bizi acılara ve ölümlere o kadar alıştırdılar ki…” başlıklı köşe yazısı nedeniyle “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açılmıştı. Bu sabah gerçekleşen ikinci duruşma Çağlayan'da İstanbul Adliyesi 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmaya, Cemal'in avukatı Fikret İlkiz'in yanı sıra Türkiye Gazeteciler Sendikadı(TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş da izleyici olarak katıldı. Duruşmada daha önce yazılan yazılara da cevap geldi. 

Mahkeme başkanı Cemal'in 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasından ceza aldığı gerekçesiyle, iki dosyanın birleştirilemeyeceğini, bunun hukuken mümkün olmadığını belirtti.  

Esas hakkında mütalaa açıklayan savcı Hasan Adalı Cemal'in yazısında, "PKK'nın şehir yapılanmasının cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yaptığını ileri sürdü. Cemal’in bu suçlamayla suçlamasıyla; Terörle Mücadele Kanunun (TMK) 7/2 maddesi uyarınca 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırmasını istedi. Cemal'in avukatı Fikret İlkiz'in mütaalaya karşı savunma yapmak üzere talep ettiği ek süre, mahkeme heyetince kabul edildi ve duruşma 7 Mayıs günü saat 16:45'e ertelendi.