Havayolu Taşımacılığının Avantajları

Havayolu Taşımacılığının Avantajları

Havayolu taşımacılığı bir kargo hareketi olup uzun mesafelerin kat edilmesi, değeri yüksek yüklerin taşınması ve acil ihtiyaçların karşılanması gerektiği gibi durumlarda tercih edilen ve yüksek verimlilik elde edilen bir taşımacılık türüdür.

Havayolu taşımacılığı bir kargo hareketi olup uzun mesafelerin kat edilmesi, değeri yüksek yüklerin taşınması ve acil ihtiyaçların karşılanması gerektiği gibi durumlarda tercih edilen ve yüksek verimlilik elde edilen bir taşımacılık türüdür. Son yıllarda sıklıkla tercih edilen hava taşımacılığının genel özelliklerine bakıldığında birçok olumlu yönlerinin olduğu görülebilir. Bu tarz taşımacılığı yaparak en iyi çözümleri sunmak isteyen firmalar, müşterilerinin talep ve beklentileri doğrultusunda hareket etmektedir.

Tüm bilgi ve birikimlerinin yanı sıra gelişmeleri takip ederek yüklerin hava yolu ile taşınmasını kolaylaştırmaktadır. Lojistik sektörde en pahalı taşımacılık olarak öne çıksa da öne çıkan avantajları, havayolu taşımacılığının tercih edilmesini sağlamaktadır.

Uluslararası ticarette önemli rol oynayan hava taşımacılığı, küreselleşen dünya ve serbest piyasa ekonomisi ile birlikte değerlenmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde Orville ve Wilbur Wright kardeşlerin, 1903’te havadan daha ağır bir cihazla yaptıkları ilk uçuşların tarih açısından büyük önemi bulunmaktadır. Tarihsel gelişiminin günümüze kadar değişmesi ve gelişmesi havayolu taşımacılığını dinamik bir sektör haline getirmiştir.

Planlı ve tarifeli bir şekilde yapılan kargo hareketleri, uygun ve güvenli taşıma şekli, taşımada gösterilen titizlik ve özen, havayolu taşımacılığının sunduğu sağlıklı ve üstün özellikleri arasında yer almaktadır. Peki yükleri taşımak için pratik seçenekler arasında yer alan hava taşımacılığı hizmetlerinin müşterilere sunduğu avantajlar nelerdir?

Hızlıdır

Uluslararası alanda kargo taşımacılığı olan havayolu kargo taşımacılığı diğer lojistik servislerle kıyaslandığında sunduğu en büyük avantaj hız oluyor. Özellikle küçük ve değerli eşyaların taşınması için sıklıkla tercih edilen havayolu taşımacılığı ile teslimatlar bir noktadan başka bir noktaya hızlı ve güvenli şekilde ulaştırılır. Yüklerinizin en kısa sürede hedef noktaya ulaştırılması gerekiyorsa, havayolu taşımacılığı en ideal seçenekler arasında yer alır. Örneğin özel kargolar içerisinde yer alan  hassas ya da hayati riskinin oluşmaması gereken canlı hayvanların hızlı bir şekilde belirlenen noktaya ulaştırılması sağlanır. Bu da oluşması muhtemel tehlikeleri minimum düzeye indirir.

Güvenilir Bir Yöntemdir

Havayolu ile taşınması uygun yükler gelişmiş güvenlik önlemleri alınarak taşınır. Yükler için kabul, depolama ve taşıma gibi kurallar bulunur. Ayrıca belirlenmiş kurallar teknolojinin gelişmesiyle de otorite tavsiyelerine uygun olarak güncellenebilmektedir. Karayolu taşımacılığında olduğu gibi trafik sorunları ile karşılaşmadan küçük miktardaki eşyalarınızın en güvenli şekilde şekilde ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz. Havaalanında ayrıca özel prosedürler ile kargolarla en sıkı şekilde ilgilenilir. Böylelikle hırsızlık ve hasar gibi risk faktörleri ortadan kalkar. Örneğin balık, meyve ve sebze gibi çabuk bozulabilir gıdaların en uzun mesafelere kolaylıkla taşınması sağlanırken aynı zamanda gelişmiş güvenlik önlemleri ve uygun muhafaza yöntemleri ile gıdaların bozulması önlenir. Ayrıca havayolu taşımacılığında sarsıntı ve çarpma riski az olduğu için hassas kargoların taşınması için güvenli ortam vardır.

Sigorta Prim Ücretleri Düşüktür

Havayolu taşımacılığı hızla yaygınlaşırken ulaşıma yeni bir boyut kazandırmayı başarmış ve özellikle iş dünyasına yeni bir ivme kazandırmıştır. Uzun mesafeli nakliye durumlarında hızlı ve güvenli çözümler getiren havayolu taşımacılığında eşyalar en uygun koşullarda taşınırken daha az sigorta primi ödenir. Diğer lojistik firmalarla kıyaslandığında ücreti daha yüksek olsa da ulaşımın hız kazanmasını mümkün kıldığı için düşük sigorta maliyeti ile tasarruf etmenize olanak sağlar.

Hızlı Gümrükleme Avantajı Sağlar

Esnek planlama ile birlikte genel kargo ya da özel kargolarının taşımacılığında çözüm odaklı ilerlenirken tüm uluslararası nakliyelerde olduğu gibi gümrükleme prosedürleri uygun şekilde belgelenmelidir. Havayolu taşımacılığının üstün özellikleri arasında gümrükleme bulunur. Bu lojistik hizmetinde gümrük formalitelerine çok hızlı uyulduğundan dolayı izin alma konusunda gecikmeler yaşanmaz.

Esalco, insan odaklı ve kaliteli hizmet anlayışı ile hareket edip farklı alanlarda lojistik hizmet veren bir firmadır. Farklı yüklerin önemli ticaret noktalarına en güvenli şekilde ulaştırılmasını amaçlar. Siz de havayolu taşımacılığında uzman kadrosuyla öne çıkan Esalco Lojistik firmasını tercih edin. En uygun hizmet seçenekleri ile kargonuz tam zamanında hedef lokasyona ulaşsın.