HDP'li o isim iltica talebinde bulundu

HDP'li o isim iltica talebinde bulundu

Kathimerini Gazetesi, Yunanistan’a giden HDP eski milletvekili Leyla Birlik’in iltica için başvuracağını duyurdu. Gazete, Birlik’in Çarşamba günü Yunanistan’a yasa dışı yollardan girdiği için Kumçifliği sınır kentinde gözaltına alındığını ancak bunun ardından serbest bırakıldığını belirtti.

Kathimerini, “Kürt yanlısı HDP'nin bir eski milletvekili, Yunanistan’a iltica talebinde bulunma niyetini dile getirdi" dediği haberinde Leyla Birlik’in ülkeye yasa dışı biçimde girdiği için Çarşamba günü Kumçiftliği sınır kentinde gözaltına alındığını belirtti.
 
Bunun ardından bir savcının Birlik'in iltica talebinin incelenmesine dek serbest bırakılması talimatını verdiğini anlatan gazete, haberinde eski HDP milletvekilinin “Ocak 2017’de bir Türk mahkemesinin yasa dışı PKK ile bağlantıları olduğu şüphesiyle ülkeden ayrılmasını yasakladığını” kaydetti.

Bir yıl sonra da diğer bir mahkemenin 2015’te “Cumhurbaşkanına hakaretten” dolayı Birlik’i 19 ay hapis cezasına mahkum ettiği, avukatlarının ise kararı temyize götüreceklerini söyledikleri de kaydedildi.