Huawei'den Türkiye açıklaması

Huawei'den Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun açıklamaları sonrasında Huawei'den de Türkiye açıklaması geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptırımları bir yıl daha uzatma kararını imzalaması sonrasında zor günler geçiren Çin merkezli teknoloji devi Huawei'den bir açıklama geldi. Hatırlanacağı üzere ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçtiğimiz günlerde Huawei ve diğer Çin menşeli üreticilerin Türkiye'deki faaliyetlerinden rahatsızlık duyduğunu ifade etmişti. Türkiye'deki akıllı telefon satışlarından önemli bir pay alan Huawei ise konu hakkında bir açıklama yaptı. 

Huawei'den Türkiye açıklaması
Huawei son dönemlerin en başarılı teknoloji şirketlerinden biri ve bu ABD'yi oldukça rahatsız ediyor. Attığı üst üste adımlar sayesinde söz konusu şirketin adeta elini kolunu bağlayan Trump ve kabinesi, dur durak bilmeden Huawei'yi sıkıştırmaya devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından yapılan açıklama ise bunun en güzel örneklerinden biri. Bilindiği üzere Pompeo, Huawei'nin ülkemizdeki faaliyetlerinden bir hayli rahatsız. Çin merkezli akıllı telefon üreticisi ise konu hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, Türkiye'de yürütülen AR-GE merkezinin Çin'den sonra en fazla yatırım yapılan ikinci Ar-GE merkezi olduğu ifade edilirken, bunun artarak devam edeceği üzerinde duruldu. Ayrıca Türkiye’deki yatırım miktarının 520 milyon TL olduğu aktarılırken, istihdam edilen kişi sayısının da önümüzdeki sene yüzde 10 oranında arttırılmasının hedeflendiği açıklandı. Bunun yanı sıra ülkemizde geliştirilen ürün ve sistemlerin 30 ülkeye ihraç edildiği ve bu sayede Türkiye'ye 260 milyon dolarlık bir girişin sağlandığının da altı çizildi. Peki siz bu savaşı nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

teknolojioku