Hüsnü Mahalli paylaştı: İran’dan ‘Amerikalılar Suriye’yi terk edecek’ iddiası

Hüsnü Mahalli paylaştı: İran’dan ‘Amerikalılar Suriye’yi terk edecek’ iddiası

YURT yazarı ve Ortadoğu uzmanı Mahalli, Twitter hesabından, Hamaney’in dış politika danışmanı Vilayeti’nin, Amerikalıların mutlaka Suriye’yi terk edeceği yolundaki iddiasını paylaştı.

YURT yazarı ve Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli, resmi twitter hesabından, İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in dış politika danışmanı Ali Ekber Vilayeti’nin, ‘Amerikalılar mutlaka Suriye’yi terkedecek’ yolundaki açıklamasını paylaştı.

Mahalli, bir başka paylaşımında ise Suudi'lerin sürekli savaş uçağı aldıklarını ifade ederek, “Tanesi 30 milyon dolar, fırlattığı her füze 100 bin dolar uçuş maliyeti saat başı 10 bin dolar. Pilot maliyeti hariç. Hepsi Yemen’de ayda 1 dolarla yaşayan insanları öldürmek için. ‘Hakiki’ Müslümanın Müslümana gaddarlığı. İsrail ve ABD için” değerlendirmesinde bulundu.

Doğu Guta’daki teröristlerin, rastgele Şam’ın farklı bölgelerini havan toplarıyla bombaladıklarına da yer veren Mahalli, ilk bilgilerin, iki çocuk ve bir kadının öldüğü, onlarca yaralı bulunduğu şeklinhe olduğunu kaydetti.