İBB'nin yıkım kararı ofsayt! 'Sahanızı geri vereceğiz deyip kandırdılar'

İBB'nin yıkım kararı ofsayt! 'Sahanızı geri vereceğiz deyip kandırdılar'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Yedikulespor'a hizmet veren futbol sahasının yıkılmak istenmesi sporseverlerin tepkisine neden oldu.

Kulübün sahası sayesinde her sene ortalama 300 gencin spor eğitimine hizmet verdiklerini belirten Yedikulespor yöneticileri; İBB tarafından sahanın usulsüzce yıkılmak istendiğini söyledi. Önceki akşam sahaya yıkım için gelen İBB ekiplerini semtin sakinleri karşıladı. Kulübün sahasının yıkılmamasını istediklerini söyleyen grup hergün çoğalarak tepki vermeye hazır olduklarını, İBB'nin spora ve sporcuya sahip çıkması gerektiğini söyledi. Kulüpten yapılan resmi açıklamada ise şu sözlere yer verildi: “Yaklaşık 60 senedir Yedikule Spor Sahası olarak kullanılan alanın tekrar kulübümüze verilmesi ve spor tesisi olarak kullanılmasının devamı için desteklerinizi bekliyoruz.”

SÖZLERİNİ TUTMADILAR

Kulübün sahasında futbolseverlerin desteğini alan ve yıkım kararına karşı oldukları için sahada olduklarını dile getiren Yedikule Spor Kulübü İkinci Başkanı Ozan Derya, “Her sene burada ortalama 300 öğrenciye hizmet veriyoruz. Marmaray yapımı sürecinden sonra sahamızın bir kısmını içeri doğru çekip müsaade edin zemini kullanalım, çalışma araçlarımızı koyalım işimiz bittikten sonra söz veriyoruz sahanızı eski haline getirip onaracağız dediler. O dönem içinde yönetici arkadaşlarımızın yapacak birşeyi yoktu. Marmaray sonuçlandı. Sahamızı atıl  durumda bıraktılar. Biz yerimizin bu hale gelmesini istemedik. Biz burayı gençlerin hizmetine sunacağız dedik 5-6 ay önce. Sadece yeni projemiz buydu. Sosyal medyadan büyük bir hevesle projelerimizi paylaştık. Bu kadar ekonomik krizin altında 600 bin liralık ekonomik yükün altına girdik. Sözleşmelerimiz harita çizimlerimiz yapıldı. Sadece projemizin yürümesi ve çocuklarımızın gelecceği için para toplamayada başladık. İBB'de sağ olsun zeminin ıslahı için çalıştı” dedi.

TİNERCİLER NEREDE?

İBB Başkanı Mevlüt Uysal ile görüştüğünü söyleyen ve teşekkür almak yerine yıkım kararı ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Ozan Derya, “Diyorum ki bize bunu yapmayın 6 ay sonra açılışta bizim buradaki balkonumuzda bize teşekkür edin. Şu anda İBB sahamızı yıkmak istiyor. Atıl durumdaymış burası burada tinerciler varmış. Allah aşkına nerede tinerci var. Burada malzemecimizin hanımı ve kızı yukarıda kalıyor. Yedikule Spor Kulübü her sene malzeme, ulaşım, çanta, ayakkabı, hocası ile birlikte en az 200 talebeye hizmet vermiştir. Buradan tarih boyunca Fenerbahçeli Cihatlardan, İskoç İsmail'den, Con Ahmet'e kadar Türk futboluna milli olan birçok futbolcu kazandırılmıştır. Bu mudur bizim suçumuz” diye konuştu.

NE YAPALIM MEYHANE Mİ AÇALIM?

Bu semtin her santimetrekaresi bizim için çok kıymetli diyen Derya sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda Fatih bölgesinde 59 tane takım iki sahada antrenman yapmaya çalışırken biz hadi o yükü alalım, burada da hizmet verelim. Bizden kalan saati de başka takımlara verelim dedik. Para da istemedik. Bizi ödüllendireceklerine sahamızı alıyorlar. Ne yapalım meyhane mi açalım. Burası Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün Motorlu araçlarının park yeri olacakmış. Bize söylenen şu Topkapı'da ortak bir stat yapılıyor. Size orada oda verilecek deniyor. Çıkarın evinden adamı bir tane bekar evinde oda verin yazık değil mi bize. Bizi tebrik edenlere nasıl hesap vereceğiz. Biz semtimizin kulübüne, sahasına sahip çıkıyoruz.”

SPORSEVERLERDEN DESTEK TALEBİ

Yedikule Spor Kulübü yaşanan gelişmeler üzerine bir basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: “1944'te kurulan kulübümüzün; 1960'lı yıllardan itibaren kullanmaya başladığı ve gerek semtimizden, gerekse çevre semtlerden binlerce gencin spor yapma imkânı bulduğu, türk sporuna sayısız futbolcu yetiştiren yedikule sahası bildiğiniz üzere Marmaray yapımı sırasında üstlenici firma tarafından malzeme deposu olarak kullanılmış ve söz verdikleri halde tekrar eski haline getirilmemiştir. Geçtiğimiz aylarda sahanın onarılması ve tekrar faaliyete geçirilmesi için gerekli adımlar atılmış, tel örgüler onarılmış, sahanın zemini temizlenmiş ve zeminin sentetik çim yapılması için sözleşmeler yapılmış ve yenileme işlemine başlanacakken önceki akşam İBB zabıta ekipleri tarafından sahamıza usülsüzce el konularak zabıta ekipleri için park yeri yapılacağı söylenmiş ve bu sabah itibarı ile tel örgüleri yıkmaya başlamışlardır. Emlak Müdürlüğü ile görüşmemizde kendilerinin haberi olmadığı kira sözleşmesinin geçerli ve sorunsuz olduğu söylenmiş sonrasında durumu Zabıta Müdürlüğü ile paylaşmamıza rağmen yıkım işlemlerine kanunsuz bir biçimde devam etmektedirler. Yanlışlık varsa da tekrar yaparız sahanızı veririz şeklinde bilgi vermişlerdir. Bu durumda semtimizin gençlerinin spora teşvik edilmesinin önü kapanmaktadır.  Her sene 300 gencimizin spordan kopartılması sonucunda kötü alışkanlıklara yönelmesi kaçınılmazdır.  Yaklaşık 60 senedir Yedikule Spor Sahası olarak kullanılan alanın tekrar kulübümüze verilmesi ve spor tesisi olarak kullanılmasının devamı için desteklerinizi bekliyoruz.” (GazeteDamga)