İngiltere'ye Gitmenize Gerek Kalmadan Şirket Kurma Fırsatı!

İngiltere'ye Gitmenize Gerek Kalmadan Şirket Kurma Fırsatı!

Dünya ekonomik sıralamasında beşinci olan İngiltere, gelişmiş ticari koşulları ve yatırım potansiyeliyle her yönden cazip bir yerdir. İngiltere’de online şirket kurmak isteyenleri bekleyen avantajları ve sorumlulukları bu içerikten öğrenebilirsiniz.

Dünya ekonomik sıralamasında beşinci olan İngiltere, gelişmiş ticari koşulları ve yatırım potansiyeliyle her yönden cazip bir yerdir. Yurt dışında şirket kurma planları olanların sıklıkla tercih ettiği İngiltere, uluslararası pazarda faaliyet göstermek için son derece idealdir. Girişimcilere ve iş insanlarına pek çok fırsat tanıyan bu ülkede şirket kurmanın beraberinde getirdiği bazı süreçler bulunur. Şirket kuruluş işlemlerini, sanal yollardan yararlanarak yurt dışına çıkmaya gerek kalmadan tamamlamak mümkündür. İngiltere’de online şirket kurmak isteyenleri bekleyen avantajları ve sorumlulukları bu içerikten öğrenebilirsiniz. 

Neden İngiltere’de Şirket Kurmalısınız?

Yurt dışında kârlı bir girişimi hayata geçirme hayaliniz varsa İngiltere’nin sunduğu imkânları değerlendirebilirsiniz. İngiltere; ekonomik gücü, diğer ülkelerle olan ticari anlaşmaları ve girişimcilere yönelik düzenlemeleriyle ön plana çıkar. Bu sayede İngiltere’de şirket kurmak ve global pazarda yer almak mümkün hâle gelir. Ayrıca İngiltere, kapsamlı ve hareketli piyasa koşullarıyla farklı sektörlerde geniş kitlelere hitap etme şansı tanır. Dilerseniz İngiltere’de şirket kurduktan sonra hız kesmeden e-ticaret faaliyetlerine de başlayabilir, ürünlerinizi Amazon gibi online pazar yerleri üzerinden dünya geneline gönderebilirsiniz. Benzer şekilde yapacağınız bu girişimle Türkiye’de aktif olmayan ama dünyada sıklıkla kullanılan PayPal ve Stripe gibi araçlarla da ödeme alabilirsiniz.

İngiltere'de Şirket Kurmak İçin Hangi Belgeler Gereklidir? 

Fırsatlarla dolu bir ülke olan İngiltere, şirket kurmak isteyenlerin rağbet gösterdiği yerler arasındadır. Girişimcilere ve iş insanlarına hem şirket kurma hem faaliyetleri sürdürme aşamalarında çeşitli esneklikler tanır. Bu olanaklardan yararlanmak için öncelikle ilgili kurumlara şirket türüne göre farklı belgeleri eksiksiz şekilde teslim etmelisiniz. İngiltere’de limitet şirket kurmak isteyenlerden talep edilen belgeler şunlardır:

 

  • Şirketin resmî ismi 

  • Şirketin İngiltere’de kayıtlı adresi

  • Şirketin faaliyet alanları

  • Şirketin hisse yapısı

  • Yönetici ve ortakların bilgileri

  • Yönetici ve ortakların pasaportları ile ikametgâh belgeleri

 

İngiltere’de online şirket kurmak için istenen belgeler, Companies House’a teslim edilir. Companies House, bu ülkede yer alan şirketlerle ilgili tüm süreçleri yürüten bir kayıt ve düzenleme kurumudur. Şirket kuruluş belgeleri, başvuru aşamasında elektronik ortamdan ya da posta yoluyla söz konusu kuruma gönderilir. Belgelerin onaylanmasıyla İngiltere’de sanal şirket kurmak için gereken aşamalar tamamlanır. 

İngiltere'de Online Şirket Kurarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Pek çok açıdan avantajlı olan yurt dışında şirket kurmak, bazı sorumlulukları da beraberinde getirir. Bunların başında şirketin adresinin ülke sınırları içerisinde bir lokasyonda yer alması gelir. İngiltere’nin farklı yerlerinde gösterilebilen bu konumda ikamet şartı bulunmaz. Ancak şirketinizle ilgili fiziki belgeleri teslim almak için adres koşulunu yerine getirmeniz gerekir. 

İngiltere’de internet üzerinden şirket kurmak isteyenlerin EORI numarasına dikkat etmesi de oldukça önemlidir. Özellikle ithalat ve ihracat yapma planlarınız varsa bu noktayı es geçmemenizde fayda vardır. EORI numarası, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkeleriyle gerçekleştirilen dış ticaret faaliyetlerinde kullanılır. Gümrük işlemlerinde incelenen belgelerde bu numaranın yer alması zorunludur. 

İngiltere’de online şirket kurmak için gereken adımlardan bir diğeri de banka hesabı açmaktır. İngiltere’de ikamet etmeyen şirket yöneticileri ve ortakları, finansal süreçlerini online banka hesabı üzerinden yürütür. Örneğin alacağınız ödemeler, bu hesaba transfer edilir. Ayrıca çeşitli muhasebe işlemlerini gerçekleştirmek ve iş akışını devam ettirmek için de banka hesabına ihtiyacınız olur. 

İngiltere’de Şirket Kurma Sürecinizi Jestiyon ile Yürütebilirsiniz!

Yurt dışında şirket kurma ve uluslararası pazarda faaliyet gösterme hayalinizi, Jestiyon tarafından sunulan uçtan uca hizmetlerle gerçekleştirebilirsiniz. Jestiyon hem şirket kuruluş aşamasında hem de iş süreçlerinde yararlanabileceğiniz kapsamlı çözümler sunar. İngiltere’ye gitmeden şirket kurmak için gereken olanakları sağlar. Bunun için Jestiyon’a kayıt olduktan sonra birkaç evrak ve bilgiyi paylaşmanız yeterlidir. 

Jestiyon hesabınıza yüklenen belgeler, özenle incelenerek Companies House’a gönderilir. Belgelerin kabul edilmesiyle en geç 2 gün içerisinde İngiltere’de online şirket kurmak mümkün olur. Şirket kuruluş başvurusunun onaylanmasıyla tüm sertifika ve sözleşmeler hesabınıza aktarılır. Jestiyon’un avantajlı paketlerinde yer alan finansal ve operasyonel çözümlerden yararlanabilir, İngiltere’deki faaliyetlerinize ivme kazandırabilirsiniz.