İnsanların Sanal Paralarla İlgili En Yaygın 9 Yanılgısı

İnsanların Sanal Paralarla İlgili En Yaygın 9 Yanılgısı

Bitcoin on yıldan biraz fazla bir süredir piyasada ve bu dünyada ve şu anda en çok bilinen sanal para birimidir. Aynı işi yapan ve bu kadar popüler olan başka hangi kriptoları tanıyorsunuz?

Bitcoin on yıldan biraz fazla bir süredir piyasada ve bu dünyada ve şu anda en çok bilinen sanal para birimidir. Aynı işi yapan ve bu kadar popüler olan başka hangi kriptoları tanıyorsunuz? Aynen öyle! Ancak, bu konuda BTC veya diğer kriptolara ne kadar aşinasınız? Amerikalıların %75'inden fazlasının kripto para birimine aşina olduğunu biliyor muydunuz? Tanıdık olmak, mutlaka onun hakkında her şeyi bildiğiniz ve artılarını ve eksilerini tam olarak anladığınız anlamına gelmez. İşte insanların dünya çapında sanal para birimleri hakkında sahip olduğu en yaygın yanlış anlamalardan bazıları.

İnsanların Sanal Paralarla İlgili En Yaygın 9 Yanılgısı

1. Düzenlenmemiş

Konu BTC olduğunda, bazı ülkelerde farklı derece ve türde düzenlemeler vardır. Malta, kripto devriminin ön saflarında yer alıyor ve ABD, Japonya ve Güney Kore, çoğu Avrupa ülkesine kıyasla bu para biriminde farklı bir paya sahip olacak. Çin, Cezayir, Nepal, Fas ve Makedonya gibi ülkelerde bu kripto para yasaklandı. Yakında daha iyi düzenlemelerle karşılaşabiliriz, ancak bu oldukça bireyseldir ve bir ülkeden diğerine ve bir kıtadan diğerine değişebilir.

2. Vergiye tabi olmayan gelir

Danimarka, İtalya, Hollanda ve Güney Kore'de hiçbir vergilendirme gerçek bir şey olmadığı için bu biraz doğrudur. Ancak bu durum yakın gelecekte değişebilir. Kripto para birimi, ne olarak kabul edildiğine bağlı olarak ve bir eyaletten diğerine farklı şekilde vergilendirilir. Bu gitmek için kuraldır; düzenleyici sistem ne kadar gelişmişse, vergilendirme sistemi de o kadar karmaşıktır. Para yönetimi fikirlerinizi ve seçeneklerinizi değiştirebilecek bariz bir farkın yanı sıra değişiklik gösterebileceği ve dramatik bir etkisi olabileceği için araştırmanızı her zaman bu konu ve bu soru üzerinde yapın.

3. Yasa dışı işlemlerle bağlantılıdır

Herhangi bir yasa dışı işlem için en yaygın tercih değildir, ancak bazı yasa dışı işlemler için kullanılabilir. Aslında, Bitcoin işlemlerinin yaklaşık %44'ü yasa dışı kullanımla meşgul. Yasadışı işlemlerde çok daha sık kullanıldığı için en yaygın para birimi hala ABD dolarıdır. Bu yüzden kendinizi her zaman kontrol altında tutmalı ve herhangi bir mesaj isteğine, uygulamaya ve şantaj ödemelerine düşmemelisiniz.

4. Gerçek paranın yerini alacak

İnsanlar gelecekte olabilecek bu olasılık hakkında konuşmayı severler. Bununla birlikte, BTC uzmanları, meraklıları ve iyimserler bile yalnızca büyük ölçekli benimsemeyi öngörüyor ve kimse bunun bir gecede değişebileceğine inanmıyor. Gerçek basılı fatura parası yüzyıllarca bizimle kalacak, bu nedenle bu değişiklik için endişelenmenize gerek yok. Dolarınız veya Euro'nuz şimdilik sizde kalsın.

5. Blok zincirinden ayrılır

Hayır, çünkü kripto, saatlerce madencilik yaptıktan sonra aldığınız blok zinciri sisteminde bir ödüldür. Madenciliği ödüllendiren blok zincirleri bulabilirsiniz. Bu durumda bir sonuca varmadan önce araştırmanızı yapmalısınız. Örneğin, bitcoinscodepro.com/hu adresini ziyaret edin ve ileri teknoloji, otomatik mod ve üst düzey güvenlik hakkında her şeyi öğrenin. Bugünden itibaren kâr edebilirsiniz, sadece temel bilgileri öğrenin ve Bitcoin devrimi uygulaması ticareti ile uzman olun!

6. Bu bir balon

Tıpkı ABD doları dalgalanabileceği gibi, BTC de dalgalanabilir. 2017 yılının Aralık ayında Bitcoin'in kısa bir süreliğine 19.000 dolara yükseldiğini hatırlamıyor musunuz? Bu, şu anda ve dünyada en çok konuşulan haber oldu. Bu sadece onun pike sahip olabilen bir madeni para olduğunu ve daha az bilinen diğer kriptolarda durum böyle olmayabilir, uzun vadede bizimle kalacağını gösteriyor.

7. işe yaramaz

Bu çok yanlış bir algı. Satoshi Nakamoto'nun neredeyse bir milyon Bitcoin'e sahip olduğunu biliyor muydunuz? Kripto paranızı tıpkı gerçek nakit kullandığınız gibi kullanabilirsiniz. Ülkenizin BTC'ye izin verdiğinden ve bunun eyaletiniz için ortak bir çözüm olduğundan emin olun. Bununla, mallar için ödeme yapabilir, kâr için ticaret yapabilir ve yatırım yapabilirsiniz! Ne de olsa bu, paranızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olacak kazançlı bir pazar.

8. Karmaşıklığı nedeniyle herkes için değil

Özellikle yeni başlayan biriyseniz, anlamak oldukça karmaşıktır. Ancak, içine girmeniz çok zamanınızı almayacaktır. Soru şu ki, kriptonuzla ne elde etmeye çalışıyorsunuz? Onu satacak mısınız, takas edecek misiniz yoksa çok sevdiğiniz ve inandığınız bir şeye mi yatıracaksınız? İnternet işlemlerinizde yaptığınız gibi onunla işlem yapabilirsiniz. Karmaşık olup olmadığına karar vermeden önce tam olarak anlamak ve içine girmek için 3-4 hafta verin. Genellikle, genç nesiller daha hızlı ve yeni zorluklara hazırlıklıdır.

9. Kripto yalnızca karanlık ağ ve suçlular tarafından kullanılır

Daha önce bahsedildiği gibi, bu Bitcoin ve medyada sıklıkla konuşulan diğer kriptoların gölgeli bir yönüdür. Bu gerçeğe aykırı bir örnek, üçüncü taraf ödeme işlemcisi olarak BTC kullanan Dell adlı tanınmış şirkette görülüyor. Bazı dark web partileri tarafından kullanılabilse de, ABD'de bir ödeme şekli ve bazı malları satın almanın bir yolu olarak kullanımı hala oldukça yaygındır.

Bazı yeni zorluklara hazır mısınız?

Kripto dünyasına dalmaya hazır mısınız? Artık en yaygın yanılgılardan bazıları hakkında temel bilgilerin yanı sıra oldukça fazla şey bildiğinize göre, kriptolara bir şans vermek ister miydiniz? Gelecekte daha popüler olacaklar ve zamanınızı bir veya iki şeyi daha öğrenmeye ayırmalısınız. Kriptolar söz konusu olduğunda duyduğunuz diğer yanlış anlamaların neler olduğunu bize bildirin, bilmek isteriz!