İşte hastane açın,kullanın!

İşte hastane açın,kullanın!

Özel Uğurlu Hastanesi'nden Bakanlığa çağrı...

Koronavirüsün küresel salgına dönüşmesi ve Türkiye’yi de etkisi altına alması, sahra hastanelerini gündeme getirmişti. 

Önceki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe Havalimanı'na hastane yapılacağını açıkladı.

Yapılacak hastanelerden biri olan Sancaktepe’de çalışmalar başladı.

Koronavirüsle bölgesel mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'na bir anlamlı çağrı Kastamonu'dan geldi.

Yurt Gazetesi'nin özel haberine göre;,Dr. Atıf Uğurlu, Kovid-19 salgını dolayısıyla artan tedavi ihtiyacına destek sağlaması amacıyla Özel Uğurlu Hastanesini faaliyete sokulması talebinde bulundu.

İşte hastane açın,kullanın!

Dr. Atıf Uğurlu Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü’ne önceki hafta verdiği dilekçede “Kastamonu ilinde ve bölgede tedavi konusunda katkı sağlamak, duyulan ihtiyaçları giderebilmek amacıyla Uğurlu Royal Hastanesi’nin faaliyete geçirilmesi konusunda çalışmalar yapılabileceğini” ifade etti.

Dilekçeyi takiben İl Sağlık Müdürlüğü’nün hastane ile ilgili bir inceleme dosyası hazırladığı ve hafta başında Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği öğrenildi.

İşte hastane açın,kullanın!

Hastanenin faaliyete geçmesine yönelik olarak “özel sektörün işletmesi, kiralama yöntemi, kamulaştırılması” gibi seçenekler Kovid-19 salgını sürecinde kamuoyu gündeminde konuşulmayı sürdürürken, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili dilekçeye ve inceleme dosyasına nasıl bir cevap vereceği önümüzdeki günlerde ortaya belli olacak.

Özgür Tuğrul