K-Pop Meraklılarının Dikkatine: Güney Kore’ye Gitmek Artık Çok Kolay!

K-Pop Meraklılarının Dikkatine: Güney Kore’ye Gitmek Artık Çok Kolay!

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Güney Kore, K-Pop müziği, sıra dışı kültürü, zengin mutfağı ve ışıklı sokaklarıyla birlikte hafızalarımıza kazınmış durumda.

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Güney Kore, K-Pop müziği, sıra dışı kültürü, zengin mutfağı ve ışıklı sokaklarıyla birlikte hafızalarımıza kazınmış durumda. Haliyle turistleri cezbeden niteliklere sahip olan Güney Kore, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tanıdığı vize muafiyetiyle de öne çıkmakta. Bu da yurt dışı tatillerinde vize istemeyen ülke arayanlar için bulunmaz bir nimet olarak değerlendirilebilir. Seul ve Busan gibi görülmeye değer pek çok kentin bulunduğu Güney Kore, Uzak Doğu’yu keşfetmek isteyenler tarafından yoğun bir şekilde ilgi görüyor. Peki hayatınızda belki de bir kez fırsat bulabileceğiniz Güney Kore tatili sırasında ne yapacağınıza dair fikriniz var mı? Yoksa merak etmeyin! Rehberli turlar eşliğinde Güney Kore’nin tüm güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Eğer siz de Güney Kore’ye düzenlenen farklı tur olanaklarını merak ediyorsanız hemen tıklayın. Ayrıca tatile çıkmadan önce Güney Kore’ye dair pek çok detayı bulabileceğiniz rehber niteliğindeki yazımızı okuyarak pek çok konuda fikir sahibi olabilirsiniz. Çayınızı kahvenizi hazırlayın, Güney Kore’ye seyahat rehberi sizlerle…

1.   Güney Kore’ye Gitmeden Önce Bunlara Dikkat Edin! 

Güney Kore, Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Bunun için tatil hazırlığı safhasında vize işlemleri ile uğraşmanıza gerek yok. Yalnızca uçuşlar sırasında Güney Kore’de turist olarak en fazla kalabileceğiniz 90 günlük tatil için form doldurmanız isteniyor. Havalimanına indiğiniz zaman pasaport kontrolünde doldurmuş olduğunuz belgeyi teslim ederek ülkeye giriş yapabiliyorsunuz. Son derece güvenli bir ülke olan Güney Kore, Türkiye’den yaklaşık 12 saatlik mesafede yer alıyor. Ayrıca uzun bir yolculuk olacağı için uçuş sırasında kendinizi eğlendirebileceğiniz alternatifler yaratmanız gerekebilir. Cep telefonunuza oyun yükleyerek veya yanınıza bulmaca alarak bu durumu kolaylıkla tolere edebilirsiniz.

Gelelim para birimine. Güney Kore’de kullanılan para birimi won olarak geçiyor. İster uçağa binmeden ister indikten sonra paranızı döviz bürolarından kolaylıkla wona çevirebilirsiniz. Kore’de tahmin edeceğiniz üzere Korece konuşulmakta. Ancak İngilizce bilen kişilerin sayısı da az değil. Bu nedenle Güney Kore turları sırasında iletişim kurarken zorluk yaşamayacağınızı söyleyebiliriz.

2.   Güney Kore’de Dört Mevsim Tatil Yapılabiliyor!

Güney Kore, dört mevsimi de dolu dolu yaşayan ve hissettiren ülkelerden biri. Bu noktada hangi mevsimde tatil yapacağınıza karar vermek tamamen size kalıyor. Yaz aylarında oldukça bunaltıcı sıcakların hâkim olduğu Güney Kore’de ansızın başlayan Muson yağışları da kendisini gösterebiliyor. Kış mevsiminde özellikle ocak ve şubat aylarında epey soğuk olan Güney Kore, bu yönüyle kış insanlarının hoşuna gidebilecek nitelikler taşıyor. Sakince gezebilmek için sonbahar mevsiminde son derece uygun olan Güney Kore bu yönü ile özellikle nisan ve mayıs aylarında tercih ediliyor. Bu aylarda hafif serinlik ile birlikte sıcaklıkların hissedilebileceği ülkede şemsiye taşımak yerel halkta olduğu gibi sizde de bir alışkanlık hâline gelmeli.

3.   Güney Kore Gezilerinizi Çok Daha Ucuza Getirebilirsiniz!

Güney Kore turları ile ülkeyi baştan aşağıya keşfedebilmek için toplu taşımalara başvurmanız gerekebilir. Bu noktada sunulan imkânlardan faydalanmak adına metro ve toplu taşımalarda geçerli kartları kullanabilirsiniz. Tek tek bilet almak yerine Seoul City Pass veya T Money gibi kartları edinebilirsiniz. Özellikle Seoul City Pass bu konuda epey avantajlı. Günde 20 sefere yakın metro ve otobüse biniş imkânı tanıyan bu kart, uygun fiyatlarıyla öne çıkıyor. Metro ağı ülkede oldukça gelişmiş olduğu için Seoul City Pass’tan edinerek ulaşımlarınızı çok daha uygun fiyatlarla halledebilirsiniz.

4.   K-Pop’un Anavatanı Güney Kore’de Doyasıya Gezin!

K-Pop müziğinin çıkış noktası olan Güney Kore’ye gittiğinizde sokaklarda bu akımla birlikte dans eden gençleri görürseniz şaşırmayın. Zaten kendilerine has bir müzik tarzı yaratmış oldukları için doğal olarak bunu yansıtmaktan geri kalmıyorlar. Özellikle Seul, K-Pop müziği için biçilmiş bir kaftan niteliğinde. Siz de Güney Kore gezilerinizde, tarzınıza hitap etmese de bir K-Pop şarkısı açarak keşiflerinize eğlenceli bir başlangıç yapabilirsiniz.

Güney Kore’ye gittiğinizde tatile kesinlikle Seul turu ile başlamalısınız. Gezilerine tarihi yerleri görerek başlamak isteyenler için Jongno bölgesi oldukça uygun. Sayısız tapınağın bulunduğu bu bölgenin dört bir yanı turistlerle dolu. Alışveriş seçeneklerinin bol olduğu Itaewon ve ünü tüm dünya tarafından bir şarkı sonucunda bilinen Gangnam’da kafe ve restoran seçeneklerinin sınırsız olduğu bir bölge. Gangnam, aynı zamanda ülkenin adeta estetik merkezi gibi. Bu konuda bir ihtiyacınız var ise mutlaka Gangnam’ı görmenizde fayda var. Tabi Gangnam Style heykellerinden başınızı kaldırabilirseniz! Güney Kore tatil turları sırasında Seul’de gezilecek yerler ise şu şekilde:

  • Leeum Samsung Sanat Müzesi: Modern sanat meraklılarının kesinlikle kaçırmamaları gereken bir müze burası. Seramiklerden geleneksel Güney Kore kültürüne kadar yüzlerce eseri görebileceğiniz destinasyonda el işi ürünler de sergileniyor.
  • Jogyesa Tapınağı: Güney Kore’nin vazgeçilmezlerinden olan bir tür tapınak. Ülke özelinde önemli bir tapınak olarak kabul edilen Jogyesa’ya gitmişken Budizm öğretisine dair çeşitli bilgiler edinebilirsiniz.
  • Changdeokgung Sarayı: 1400’lü yıllarda yaptırılan sarayın oldukça ilgi çekici bir hikayesi var. Günümüze ulaşana kadar birçok badire atlatan saray, kiraz çiçekleriyle adeta büyüleyici bir atmosfer içeriyor. Seul gezileri sırasında mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasında öne çıkıyor.